CHP'li Seyit Torun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Yunusların gezdiği Haliç'i bugün ne hale getirdiğini sizler de görüyorsunuz değil mi?" diyerek İBB'yi hedef aldığı açıklamasına yanıt verdi. Erdoğan'ın "Biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz. Ben de bundan sorumluyum" sözlerini hatırlatan Torun, "İstanbul'a ihaneti CHP değil, 25 yıl yönetmiş AKP etmiştir" dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Haliç'te iddia edildiği gibi bir kirlilik söz konusu olmayıp, Cumhuriyet Halk Partili bir belediyeyi çevre ve doğaya karşı ilgisizlikle suçlamak kimsenin haddi de değildir" açıklamasını yaptı. Torun, yazılı açıklamasında, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün partisinin belediye başkanları toplantısında İstanbul'un çöp sorunu olduğunu, Haliç'in CHP döneminde kirlendiğini, hizmet kalitesi ve sayısının düştüğünü söylediğini hatırlattı. Bu açıklamaların gündem değiştirmeye yönelik olduğunu belirten Torun, Ekrem İmamoğlu'nun dünkü açıklamalara gerekli cevabı verdiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Haliç’in masmavi görüntüsü bugün İBB sözcüsü tarafından sosyal medyadan paylaşıldı. Haliç’te iddia edildiği gibi bir kirlilik söz konusu olmayıp, Cumhuriyet Halk Partili bir belediyeyi çevre ve doğaya karşı ilgisizlikle suçlamak kimsenin haddi de değildir."
Erdoğan'ın İBB yönetiminde AKP'li başkan varken "Siz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz. Ben de bundan sorumluyum" dediğini hatırlatan Torun, "İstanbul'a ihaneti CHP değil, 25 yıl yönetmiş AKP etmiştir" diye konuştu. Erdoğan'ın CHP'li belediyelerde işten çıkarmalar olduğu yönündeki açıklamasına da işaret eden Torun, işini layıkıyla yapan hiçbir personelin işten çıkarılmadığını ve çıkarılmayacağını bildirdi. Torun, şunları kaydetti: "Ancak devraldığımız belediyelerdeki kadrolar o kadar şişirilmiş, bankamatik personel o kadar arttırılmıştır ki belediyeyi işler hale getirmek adına, kamu personeli olduğunu unutmuş partizanlar, hiç işe gelmeden maaş alanlar ya da bir tanıdığı vasıtasıyla hak etmediği bir pozisyonda çalışanların oluşturduğu kambur belediyenin sırtından temizlenmiştir. Erdoğan'ın kendisi İBB başkanı olduğu dönemde SUSER’i kapatıp, İSTON’dan yaptığı işçi tasfiyelerini de hatırlatırız. Erdoğan'a İBB Başkanlığı döneminde bölünen belediyelerden gelen 700 geçici işçi olmak üzere 2 binden fazla personelin belediye ile ilişkisini keserken sarf ettiği sözleri de hatırlatmak isteriz."
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin Belediye Başkanları toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan açıklamasında şunları söylemişti: "Seçim döneminde atıp tutanların düne kadar yunusların gezdiği Haliç'i bugün ne hale getirdiğini sizler de görüyorsunuz değil mi? Onu o hale getiren elhamdülillah bizdik ama şimdi bakın ne hale geldi. Çöp dağlarıyla İstanbul'u teslim aldık, evet şimdi tekrar İstanbul, çöp dağlarıyla adeta bir rezillik."
https://abcgazetesi.com/imamogluveibbyihedefalanerdoganatarihihatirlatma355620
İmamoğlu protestolarının ardından polislere 10 bin lira verildi iddiası30 izlenme
Türkiye açılımı, operasyonları konuşurken, Cengiz Çanakkale'yi oymaya başladı24 izlenme
Metresi 122 bin liradan 360 milyon liralık demiryolu 11 yıldır tamamlanamadı!58 izlenme
Cem Uzan katıldığı bir yayında aktif siyaseti bıraktığını açıkladı54 izlenme
Bozuk tavukları bakın ne yapıyorlarmış? Satın alırken dikkat edin!150 izlenme
ABD ve İsrail İran'ı vurdu petrol fiyatları uçtu! Savaşın maliyeti daha şimdiden çok ağır51 izlenme
Restoran işletmecileri eyleme başlıyor!40 izlenme
Merdan yanardağ'ın tutuklanması tam bir hukuk garabeti: "Tüm sesleri kısmak istiyorlar"45 izlenme
Vatandaşlar zamlara ve geçim sıkıntısına isyan etti!
Mahfi Eğilmez iktidarın faiz oyununu açıkladı, faiz giderlerindeki halktan saklanan gerçeği ortaya çıkardı!
Gri pasaport skandalını ortaya çıkartan konsolos çift, konsolosluğa alınmadı!
İmamoğlu Veto etmişti: İBB Meclisi'nde 4 mülk, AKP'li ilçe belediyelerine tahsis edildi