SONAR ise İmamoğlu’nun oyunu yüzde 49,2, Yıldırım’ın oyunu ise yüzde 43,9 olarak açıkladı.
İstanbul seçiminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AKP ve MHP'nin adayı Binali Yıldırım canlı yayında karşı karşıya geldi.
Program sonrası hangi liderin ne kadar oy alacağı ve bu programın bir etkisinin olup olmayacağı merak ediliyordu.
MAK Danışmanlık hem son anketi duyurdu hem de dün yayınlanan programla ilgili bir araştırma açıkladı.
MAK’ın anketine göre Binali Yıldırım’ın oyu yüzde 42.5 iken Ekrem İmamoğlu'nun ise oyu yüzde 44.
MAK'ın dünkü programın ardından 33 bin kişi ile (İstanbul seçmen sayısının yaklaşık binde üçü ile) telefonla görüşerek yaptığı araştırmadan da ilginç sonuçlar çıktı.
Araştırmaya göre 31 Mart'la 23 Haziran arasında en önemli fark sandığa gideceğini söyleyen seçmende oldu.
31 Mart'ta sandığa gitmeyen seçmenlerin yüzde 65'i Ekrem İmamoğlu lehine bir eğilim ortaya koydu.
Anket sonucunda Ekrem İmamoğlu, yüzde 44 ile Binali Yıldırım'ın 1,5 puan önünde. Ayrıca soru yöneltilen kişilere, 31 Mart seçiminde hangi adayı tercih ettikleri soruldu. Verilen cevaplar İmamoğlu'nun yüzde 0,1 puan ile önde çıktığını çıkardı.
İşte MAK'ın yaptığı anket:




SONAR anketine göre ise Ekrem İmamoğlu’nun oyu yüzde 49.2'ye ulaşırken, Binali Yıldırım’ın oyu yüzde 43.9'da.
http://www.krttv.com.tr/gundem/imamogluyildirimcanliyayinindansonrailkanketh5962.html
Memur ve emekli maaşı hakkında kritik tarih: Bakan Nebati'den zam açıklaması98 izlenme
Mileyha Kuş Cenneti'nin yolu depremde 2 kilometre yarıldı38 izlenme
Medipol için yasa tanımayan yağma: 10 yıl sınırına rağmen 29 yıllık kiralama nasıl yapıldı?147 izlenme
Erdoğan'ın eski baş danışmanından AKP tabanını karıştıracak iddia: KADEM’de hedef Erdoğan ve ailesi!75 izlenme
Ankara’ya büyük müjde… ‘Parsel parsel’ yok edilmişti yenisi kuruluyor!101 izlenme
Tutuklu bulunan Belediye Başkanı Hasan Mutlu için Bayrampaşa’da 100’üncü gün yürüyüşü13 izlenme
Dekan böyle buyurdu: İnsanlar dini inançların zayıflığından intihar ediyor142 izlenme
Emekliye AKP ve MHP’den bir darbe daha: Reddettiler31 izlenme