Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Konya Ereğli'de vatandaşlarla buluştu. İnce, kendisine ve partisine 'pislik' diyerek seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Testinin içinde ne varsa ağzından o akar. Bir şey daha söyleyeyim. Bu cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1922'de pislikleri denize dökerek kurdu. Demek bazen deniz dalgalarla pislikleri geri getirebiliyor" diyerek cevap verdi.
Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda üniversite öğrencilerine okulları bitse daha 2 yıl daha kredi ödeyeceğini söyledi. İnce öğrencilerin müzelere ücretsiz gireceğini vaat etti.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Konya’nın Ereğliilçesinde konuştu.
Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:
Ton başına buğdayımız 940 liraydı, şimdi 1050 lira. Geçen sene mayısta sattığınız buğdayın dolar üzerinden değeri 262 dolardı. Tonu. Bugün 243 dolar. Yani daha da fakirsiniz. Dolar bazındaki düşüşü hepinizin bilmesi lazım. Geçen sene mayısta mazot 4.5 liraydı, bu sene 5.73 oldu. Buğday, geçen seneden bu yana Türk Lirası üzerinden yüzde 11 artmış.
Borç içinde yaşıyoruz borç. 16 senedir aynı doktora gidiyorsun, doktor seni iyileştiremediği halde aynı doktora gidersen kalp krizinden ölürsün. Doktoru değiştireceksin doktoru. Ekonomiyi iyileştirdik diyorlar. 53 milyar dolar cari açık var, işsizlik gençlerde yüzde 20’lerde. Eskiden 4 parmak yapıyordu, şimdi dolar 4’ü geçti. Bir parmak daha eklemesi gerekiyor. Ki bu 4,5,6 diye devam edecek. Buradan kurtulmak gerekiyor. Vallahi Ereğli fena.
“CUMHURİYET KREDİSİ ALACAKSINIZ”
Cumhuriyet kredisi alacaksınız gençler, 500 lira. Aldığınız krediler okul bitince kesiliyor dimi. Kesmeyeceğiz. Çocuk iş bulana kadar bitirdiğine pişman oluyor. Üniversiteyi bitirse de iki yıl, kredisini ödemeye devam edeceğiz. Şimdi bütün öğrencilere sesleniyorum, lisedekiler dahil. Öğrenci kimliğini gösteren her çocuk bütün müzelere ücretsiz girecek.
“TECRÜBE VAR, DİPLOMA VAR”
Tecrübe var, diploma da var, nazar değmesin, kıskananlar çatlamasın. “Maşallah” de. Önümüzdeki günlerde bunu anlatacağız. Cumhurbaşkanı olur olmaz sözleşmeli öğretmenliği, o performansı falan kaldıracağız. Size çocuklarınızla ilgili vaatlerim var benim. Onları geleceğe hazırlayan bir fizik öğretmeni.
Bir büyük mücadeleyi hep birlikte verelim. Gençler ve kadınlar, siz bu işin bir yerinden tutarsanız bu işi başarabiliriz sahiden.
Bütün bunları 16 yıldır denenen bir kişi başaramaz. Bizim yeni bir doktora ihtiyacımız var. Sıkıldık mı? Dediklerimizi tekrar eder misiniz?
Bir çivi, bir nalı kurtarır. Bir nal, bir atı kurtarır. Bir at, bir yiğidi kurtarır. Bir yiğit, memleketi kurtarır. Helal olsun Ereğli.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/incetestininicindenevarsaagzindanoakarh92839.html
Bakan açıkladı: Patates ve soğan ithal edilecek!107 izlenme
Skandal iddia! Atatürk Havalimanı Katarlılara mı satıldı?128 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Yolsuzluk yapanla helalleşmeyeceğiz"47 izlenme
3 milyon metrekarelik alan ranta açıldı: Piyango ise bakın hangi AKP'liye vurdu!148 izlenme
İnfaz edilen Önal'ın suikastçılarla telefon trafiği: 69 defa görüşmüş39 izlenme
Kadir Mısıroğlu adının caddeye verilmesine CHP'den çok sert tepki!62 izlenme
Türkiye enflasyonda açık ara şampiyon oldu: Herkeste düşerken Türkiye’de yüzde 84,4 arttı!44 izlenme
AKP'li vekil açık açık tehdit etti: "Hesap soracağız"38 izlenme
Kanal İstanbul için 754 bin metrekarelik askeri alan imara açıldı! Sanayi tesisleri yapılacak
16 yaşındaki lise öğrencisine Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla adli kontrol verdiler!
Metroda mide bulandıran anlar: Genç kızı taciz etti!
Bir zamanlar Koç ve Sabancı'yı sollamıştı: Kiler Holding'de tarihi çöküş!