İngiltere'deki resmi veriler, Manş Denizi'ni kaçak yollarla geçerek ülkeye ulaşan yasa dışı göçmenler arasında Türklerin sayısının büyük artış gösterdiğini ortaya koydu.
Telegraph gazetesinin haberine göre İngiltere'ye giden kaçak Türk göçmen sayısı 2022'de 1127 iken geçen sene 3060'a yükseldi. Böylece Türkler, İngiltere'ye kaçak yollarla giren göçmenler sıralamasında Afganistan ve İran'ın ardından üçüncü oldu.
İngiliz hükümetinin verileri, geçen sene ülkeye giren kaçak göçmen sayısının 2022'ye göre yüzde 36 azalarak 45.774'ten 29.437'ye gerilediğini gösterdi.
'KAÇAKÇI TEKNELERİ TÜRKİYE'DE ÜRETİLİYOR'
Telegraph'ın haberinde, İngiliz hükümetinin ağustos ayında kaçak göçü önlemek için Türkiye'yle anlaşmaya vardığı, kaçak Türklerin iadesi için de görüşmelerin sürdüğü hatırlatıldı.
İngiliz Ulusal Suç Ajansı'na göre İngiltere'ye kaçak göçmen taşıyan tekneler, Türkiye'de üretiliyor ve Almanya üzerinden Fransa'ya taşınıyor.
Gazeteye konuşan İngiliz hükümetinden bir kaynak, kaçak Türklere yönelik sığınma hakkı oranlarının çok düşük olduğunu, bu nedenle Türkiye'ye geri iade anlaşmasına çok önem verdiklerini söyledi. Yetkili, Türklerin çoğunlukla ekonomik nedenlerle İngiltere'ye kaçtığını ifade etti.
Resmi verilere göre İngiltere'ye kaçak yolla girenler listesinde Afganlar 5579 kişiyle birinci sırada, İranlılar ise 3581 kişiyle ikinci sırada yer alıyor. Listede üçüncü olan Türkiye'yi Eritre, Irak, Suriye, Sudan gibi ülkeler takip ediyor.
Sözcü
Özgür Özel, Deniz Gezmiş’in mezarına karanfil bıraktı27 izlenme
Orman Bakanı’nın müjdesi böyle olur: "Et ithalatını gündemden çıkaracağız"18 izlenme
AKP üç caminin minaresini yıktı, Mehmet Görmez de AKP'liler de görmedi !398 izlenme
Bunu da gördük: İçinde hasta varken ambulansı haczettiler!38 izlenme
BDDK'nın son düzenlemesi hakkında yabancılar ne düşündü?40 izlenme
Narin’in babası Arif Güran ile ağabeyi Baran Güran hakkında yeni karar49 izlenme
Türkiye'deki cemaat ve tarikatların özeti bu videoda !1238 izlenme
Mola veren otobüsü 'bozuk' diye haberleştiren A Haber'i RTÜK'e şikâyet etti!49 izlenme
Dilan - Engin Polat savcısına HSK soruşturması
15 Temmuz şehidi eşinden Bakan Bayraktar'a sert tepki! "Bakan oldun ama başka hiçbir şey olamadın"
Jet 'Andımız' soruşturması! Savunma sırası şimdi O’nda!
FETÖ'cü Enes Kanter'den Yunanistan'da skandal paylaşımı! Bayrağı kucakladı ve fotoğraf çektirdi.