İngiltere’nin saygın gazetelerinden Financial Times, Covid19 sonrasında İngiliz turistlerin rotayı uzaklara çevirdiğini yazdı. Gazete, Meksika, Güney Afrika ya da Tayland gibi bölgelere İngilizlerin merakının arttığını yazarken, bu ülkelerde İngiliz Sterlini’nin değerinin halen yüksek olduğunu vurguladı.
İngiliz Post Office’in hazırladığı Tatil Bütçesi Raporu’nda 2022 yılı için en uygun bütçeli tatil bölgeleri sıralandı. Listenin birinci sırasında ise Türkiye Marmaris bölgesi var. Son aylarda İngiliz Sterlini karşısında değer kaybı yaşayan TL ile birlikte İngilizler için en uygun lokasyon Marmaris olarak belirlendi.
TÜRKİYE VE BULGARİSTAN ÖNE ÇIKIYOR
Raporda, “Türkiye ve Bulgaristan genel olarak en uygun fiyatlara sahip. Her ikisinde de fiyatlar düştü fakat yüzde 37’lik bir değer kaybı ile birlikte Marmaris bu yılın en ideal yeri oldu” denildi.
Raporda, İngiliz bir turistin tatilde alabileceği eşyalardan oluşan bir sepetin de ortalama maliyeti yayınlandı. Sepette, iki kişi için üç tabak akşam yemeği, şarap, şişe bira, kadeh şarap, bir kutu gazlı içecek, büyük su, bir bardak kahve, güneş kremi ve sinek kovucu krem bulunurken bunun fiyatının 26.13 İngiliz Sterlini tuttuğu belirlendi. Bu sepeti doldurmak için en çok paranın verileceği yer ise İzlanda’nın başkenti Reykjavik oldu. Reykjavik’te bu sepet 158.16 İngiliz Sterlini’ne dolduruluyor.
Son üç ayda tüm anketlerin ortalaması alındı: AKP'de düşüş devam ediyor!96 izlenme
Temassız kartlarla ödeme yapanlar dikkat! yeni limitler belirlendi42 izlenme
Katar Emiri ikinci karısı için kesenin ağzını açtı81 izlenme
Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi!60 izlenme
Dünyaca ünlü Brezilyalı şarkıcı Kapalıçarşı’da tacize uğradı! “Türkiye’de kadın olarak alışveriş yapmak”47 izlenme
Sibel Ünli için ‘telefonunu satsaydı’ paylaşımı yapan kişi işten kovuldu207 izlenme
Depremi bahane edip yine Validebağ Korusu’na göz diktiler37 izlenme
Fatih Altaylı, Hilal Kaplan'ı yerin dibine soktu! "Görgüsüz, gazeteci falan değil!"98 izlenme