İngiltere’nin saygın gazetelerinden Financial Times, Covid19 sonrasında İngiliz turistlerin rotayı uzaklara çevirdiğini yazdı. Gazete, Meksika, Güney Afrika ya da Tayland gibi bölgelere İngilizlerin merakının arttığını yazarken, bu ülkelerde İngiliz Sterlini’nin değerinin halen yüksek olduğunu vurguladı.
İngiliz Post Office’in hazırladığı Tatil Bütçesi Raporu’nda 2022 yılı için en uygun bütçeli tatil bölgeleri sıralandı. Listenin birinci sırasında ise Türkiye Marmaris bölgesi var. Son aylarda İngiliz Sterlini karşısında değer kaybı yaşayan TL ile birlikte İngilizler için en uygun lokasyon Marmaris olarak belirlendi.
TÜRKİYE VE BULGARİSTAN ÖNE ÇIKIYOR
Raporda, “Türkiye ve Bulgaristan genel olarak en uygun fiyatlara sahip. Her ikisinde de fiyatlar düştü fakat yüzde 37’lik bir değer kaybı ile birlikte Marmaris bu yılın en ideal yeri oldu” denildi.
Raporda, İngiliz bir turistin tatilde alabileceği eşyalardan oluşan bir sepetin de ortalama maliyeti yayınlandı. Sepette, iki kişi için üç tabak akşam yemeği, şarap, şişe bira, kadeh şarap, bir kutu gazlı içecek, büyük su, bir bardak kahve, güneş kremi ve sinek kovucu krem bulunurken bunun fiyatının 26.13 İngiliz Sterlini tuttuğu belirlendi. Bu sepeti doldurmak için en çok paranın verileceği yer ise İzlanda’nın başkenti Reykjavik oldu. Reykjavik’te bu sepet 158.16 İngiliz Sterlini’ne dolduruluyor.
Et ve Süt Kurumu'nun son beş yılda 2 milyar lira zarar ettiği ortaya çıktı!21 izlenme
İlaçta ikinci zam yolda gibi görünüyor25 izlenme
Balıkesir için yeni tehlike! Uzman isimden çarpıcı uyarı13 izlenme
Azerbaycan Devlet Sanatçısı Turan Manafzade, Cumhuriyet'in 100. yılına özel "100. Yıl Cumhuriyet Marşı" besteledi50 izlenme
Kayyum Gürsel Tekin CHP’den istifa ettiğini söylemişti: İstifa etmediği ortaya çıktı9 izlenme
Borç patlaması: Kredilerde dev artış6 izlenme
İmamoğlu casusluk suçlamasına isyan etti! "Mert olun asıl derdinizi söyleyin"11 izlenme
Türkiye'nin fakirleştiğinin bir kanıtı daha: Boş baklava 20 lira!53 izlenme
Bütün binaları yıkılan AKP’li müteahhit böyle ihya oldu: Kimseyle rekabet etmeden yüzlerce ihale aldı
İktidarda kalmak için savaşa ihtiyaçları var
Harcamaya doymuyor! Özel hesapları Erdoğan kullanacak!
AKP’li başkan cenazeyi araçtan indirtti, imam cenaze namazını kılmadı