İngiltere’ye Manş Denizi'ni teknelerle geçerek giden göçmenlerin sayısı yılın ilk yarısında rekor kırdı. Sağlık çalışanları ve öğrencilerin düzenli göçüyle ülkeye gidişinde ise azalma görüldü.
İngiltere İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre ülkeye ilk altı ay küçük botlarla gelenlerin sayısı geçen yıla göre yüzde 18 artarak 13 bin 489’a çıktı.
BBC Türkçe'de yer alan habere göre, haziran ayına kadarki verilere göre İngiltere’ye yasal izni olmadan giriş yapan göçmenlerin yüzde 81’i botlarla giriş yaptı.
Hükümetin düzenli olmayan girişleri saymaya başladığı 2018 yılından beri 133 bin kişi bu şekilde ülkeye geldi. Bu kişilerin yüzde 70’i erkek ve beşte biri de 18 yaşın altında.
Bu yılın ilk yarısı yasa dışı olarak ülkeye gidenlerin yüzde 18’i ise Afgan. Yüzde 13’ü İranlı, yüzde 10’u Vietnamlı, yüzde 10’u Türk ve yüzde 9’u Suriyeli.
İngiliz yetkililere göre insan kaçakçıları daha büyük botlar ve daha çok insan taşıyarak kaçakçılık yöntemlerini sürekli yeniliyor.İngiltere Başbakanı Keir Starmer’ın yasa dışı göç ile baş etmek için verdiği sözün temelinde ise bu çetelerle mücadele var.
Bu rakamlar yeni iktidara gelen ve Manş Denizi’nden geçişleri sınırlamayı hedefleyen İşçi Partisi’ni zor bir dönemin beklediğini gösteriyor.
Ülkeyi geçtiğimiz haftalarda etkisi altına alan göçmen karşıtı ve aşırı sağ gösterilerde "Botları durdurun" sloganları atılmıştı.
Southport kasabasındaki bir dans okulunda gerçekleşen bıçaklı saldırıda üç küçük kız çocuğu hayatını kaybetmişti. Zanlının kimliğine dair doğru olmayan bilgilerin sosyal medyada yayılmasıyla göçmen karşıtı eylemler patlak verdi.
Seçimi kaybeden Muhafazakar Parti lideri Rishi Sunak botları durduracağı sözünü vermişti.
Diğer yandan Sunak’ın bu yıl uygulamaya giren daha sıkı göç kuralları gereğince sağlık çalışanları, işçiler ve öğrencilerin gelişinde ise azalma görüldü.
İngiltere’de sağlık sektöründe çalışan azlığı dolayısıyla uzun zamandır sıkıntılar yaşanıyor.
BirGün
Erdoğan barınamayan öğrencileri hedef aldı! 'Yalan söylüyorsunuz. Hayatınız yalan. Yurt sayısını arttırdık'71 izlenme
Merkez Bankası döviz krizinin "iç güç"lerini açıklayamadı: Ticari sırmış!130 izlenme
İstanbul’da ücretsiz maskeler eczanelerden dağıtılacak!123 izlenme
Kılıçdaroğlu Erdoğan’a dava açıyor!43 izlenme
Oyunuz kime ? '-Muharrem İnce'ye' Neden ? '-17 yıldır bana bir şey vermeyen, bundan sonra da vermez !'821 izlenme
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ulaşım projesine İmamoğlu desteği120 izlenme
Ankaralılar Büyükşehir Belediyesi'nin önüne akın etti44 izlenme
Bu nasıl belediye? Sayıştay skandalı ortaya serdi!70 izlenme
Veyis Ateş'in röportajı sosyal medyanın gündemine oturdu! 'Bir klik, bir lobi, tanıdık bir dayı, selamını getirip götürme yapmadım. İhtiyacım olsa yapardım'
Rojin Kabaiş'in babası Nizamettin Kabaiş: "Acaba bu dosyanın üzerinde birilerinin eli mi var? Bu dosya neden bu hale geldi? Çok acı çektik"
Çeşme ve Bodrum'daki en değerli araziler satıldı!
Erdoğan'ın adaylığına itiraz eden hakim için skandal gerekçeler!