Tam da bu tartışmaların ortasında Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktaş’ın, Twitter hesabından attığı tweet, sosyal medyada “duyarsızlıkla” suçlandı.
"İtalya’da «caffè» dediğiniz zaman önünüze zaten “espresso” gelir. Ve de “single” olarak gelir" diyen Göktaş, kahve siparişinin geldiği anın görüntüleriyle yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"«Espresso» deme gafletinizi «single» nitelemesiyle katmerleştirerek, yabancı bir turist olduğunuzu buralarda dünya alem herkese ilan etmenize yok. Yapmayın şunu!"

Halbuki Göktaş’ın Vatikan’a gönderilme süreci tartışmalara yol açmıştı. Bir dönem Erdoğan’a en yakın isim olan Göktaş, Vatikan’ın üniversitesinde FETÖ projesi olan "dinler arası diyalog" alanında uzmanlaşmıştı.
“Lütfullah Göktaş” deyince akla "dinler arası diyalog" kavramının gelmesinin nedeni ise şöyle…
Marmara Üniversitesi’nde ilahiyat ve felsefe öğrenimi gören Göktaş, 1990'dan beri Roma'da yaşıyordu. Göktaş, Roma'da Vatikan'a bağlı yüksek öğrenim kurumlarından biri olan Papalık Gregorius Üniversitesi’nde dinler tarihi alanında master yaptı.
Lütfullah Göktaş Roma'da, Vatikan'da bulunduğu süre içerisinde Cemaat’in "dinler arası diyalog" çalışmalarında etkin oldu. Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde basın danışmanlığına gelmesi de, Cemaat’in AKP içindeki nüfuzunun daha da artması olarak yorumlanmıştı.
Çünkü Göktaş, Cemaat’in yayın organı Zaman gazetesinde de görev almıştı. Göktaş, 1987 yılında FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç'ın başında bulunduğu İstanbul ekibindeydi.

(Cumhurbaşkanlığı Basın Baş Danışmanı Lütfüllah Göktaş diplomasını 31 yıl sonra Erdoğan'ın elinden almıştı)
https://odatv.com/insanlarkendiniyakarkenbuyukelcidenalayedergibipaylasim13022032.html
FT: Biden beklentisi TL ve rubleyi vuruyor55 izlenme
15 yaşındaki hırsızlık şüphelisi çocuk için karar: Gençliğe Hitabe'yi ve İstiklal Marşı'nı ezberle bu kitapları da oku!166 izlenme
Depremzedeye cinsel saldırıda bulunup suçunu itiraf eden şüpheli serbest bırakıldı!34 izlenme
Bazı bakanlıklar da ‘örtülü’ye girmiş129 izlenme
Devlet hastanesi stokçulara karşı kendi maskesini üretiyor121 izlenme
Kolombiya Başsavcılığı 4.9 tonluk kokain konusunda Türkiye Narkotiği’ni yalanladı!62 izlenme
Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'un mal varlığı hakkında açıklama37 izlenme
AKP Gençlik Kolları üyesinden CHP'ye açık tehdit! 'Önce sizi öldürürüm'308 izlenme