İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Fransa tarafından çıkartılan İnterpol Kırmızı Bülteniyle “Uyuşturucu Madde Ticareti, Kaçakçılık ve Karapara Aklama” suçlarından aranan Karadağ uyruklu Sead Dedeic ve Hollanda tarafından çıkartılan İnterpol Kırmızı Difüzyon Mesajıyla (Acil Yakalama Mesajı) “Hollanda'nın Capelle bölgesinde Uyuşturucu Madde Ticareti ve Ateşli Silahlar” suçlarından aranan Hollanda uyruklu Marciano Eugene Ruimwijk'in İstanbul’da düzenlenen operasyonlarla yakalandığını açıkladı.
Yerlikaya, şu bilgileri verdi:
Sead Dedeic:
28 Şubat 2024 tarihinde Edirne İpsala Kara Hudut kapısından ülkemize giriş yapan ve hakkında 2024 yılı Nisan ayında interpol kırmızı bülteni yayınlanan Sead Dedeic, düzenlenen bir operasyonla yakalandı.
Marciano Eugene Ruimwijk:
Hakkındaki Kırmızı Difüzyon mesajı 2024 yılı Nisan ayında yayınlanan Marciano Eugene Ruimwijk de ülkemize giriş yaparken yakalandı.

İçişleri Bakanı, açıklamasında şunları kaydetti:
Aziz Milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine ve çetelere nefes aldırmayacağız.
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince yapılan müşterek çalışmalar sonucu bu şahısları yakalayan kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.
Sözcü
Bodrum tepeleri alev alev yanıyor!59 izlenme
Aykut Erdoğdu'dan çarpıcı açıklama: Günü gelecek, bunu bekliyoruz!55 izlenme
AKP'li eski vekil ile BBP'li Destici'nin kızlarının TBMM'de işe alındığı ortaya çıktı!49 izlenme
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un kardeşinin FETÖ'den yargılandığı ortaya çıktı: Tam bin 454 kez Bylock'a giriş yapmış!52 izlenme
Ünlü oyuncudan Engin Altan Düzyatan ve Tamer Karadağlı yorumu: 'Gezi'nin en önde gideni....'34 izlenme
ABD'den Türkiye'deki şirket ve kişilere yeni yaptırım39 izlenme
Dikkat bugün son gün! Seçmen listeleri askıdan iniyor…195 izlenme
‘İBB’nin mülkleri yangından mal kaçırır gibi AKP’li belediyelere tahsis ediliyor!’142 izlenme