Halkın yarısının en büyük endişesi enflasyon. Ankete katılan 10 kişiden 7’si de işsizliğin artacağını öngörüyor.
Uluslararası araştırma firması Ipsos’un anketi, Şubat 2024’te her hafta 400 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği toplam bin 600 kişilik örneklemden oluşuyor.
“Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?” sorusuna katılımcıların yüzde 85’i “ekonomi” yanıtını verdi. Ankette göçmen sorununun yüzde 23 civarında olması dikkat çekti.
Ankette “TÜİK Ocak 2004 için yıllık enflasyon oranını yüzde 64,86 olarak açıkladı. Sizin bir vatandaş olarak hissettiğiniz enflasyon yüzde 64,86 mıdır?” sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 65’i “hayır, daha yüksek hissediliyor” yanıtı verdi.
Enflasyonu TÜİK’in açıkladığı seviyede hissedenlerin oranı yüzde 13 oldu. Katılımcıların yüzde 5’i ise enflasyonu daha düşük hissettiğini savundu.
Ankete katılan 4 kişiden üçü (yüzde 75) Türkiye’nin genel durumundan memnun olmadığını bildirdi. Memnun olanların oranı yüzde 18 çıktı.
Yine 4 kişiden üçü (yüzde 74) enflasyonun çok veya biraz artacağını düşünüyor. Katılımcıların yüzde 71’i döviz kurunun yükseleceğine inanıyor.
Yüzde 72’si son bir ayda alım gücünün azaldığını hissettiğini bildirdi.
1428 Mayıs seçimlerinin gerçekleştiği Mayıs 2023’te dolar kuru 19.7 lira iken Mart 2024’te 31.9 liraya yükseldi.
Ipsos’un 26 Ocak 9 Şubat tarihleri arasında Türkiye’den 500 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği Dünyanın Endişeleri araştırmasında halkın yarısının en büyük endişesinin enflasyon olduğu ortaya çıktı.
“Ülkenizde sizin en çok endişe duyduğunuz 3 konuyu belirtir misiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 50’si “enflasyon” cevabını verdi.
Halkın doğrudan etkileyen fiyatların başında akaryakıt ücretleri geliyor. Benzinin litresi Mayıs 2023’te 19,8 lira iken Mart 2024’te 43,4 lira yükseldi. Motorin fiyatı ise 18,6 liradan 42 liraya ulaştı.
Cumhuriyet
AKP’li belediyenin yardım skandalına tepkiler dinmiyor! Koliler nerede?77 izlenme
AKP’den aday adayı olan isimlerin lüks araç şovuna tepki yağıyor!76 izlenme
Erdoğan Sisi ile görüşmesinin ardından Alpay'ın bu paylaşımı elden ele dolaşıyor60 izlenme
Depremde yıkılan sitenin satılık ilanı ortaya çıktı! 'Son yönetmeliğe uygun...'91 izlenme
Elektrik, doğal gaz, akaryakıt, gıda, ulaşım... Ramazan Bayramı'ndan sonra zam yağmuruna hazır olun!31 izlenme
Devrim şehidi Kubilay'ın akrabasından sitem193 izlenme
Sedat Peker'in iddialarında yer alan Orhan Ünğan kimdir?144 izlenme
Aftan yararlanan Alaattin Çakıcı yazdığı mektuplarla Erdoğan’a tehdit ve ağır hakaretler savurmuştu363 izlenme
Yoksulun ve yoksulluğun fotoğrafı: Dondurucu soğukta ucuz pirinç kuyruğu
Narin’in mezarı yaptırıldı: Başucuna da Türk bayrağı dikilecek!
Köprü geçiş ücretlerine büyük zamdan sonra vatandaş oraya akın etti!
Fon vurgunu listesinde bir ‘sehven’ olayı daha! 141 kişinin 29'unu geri çektiler