Anasayfa1
08 Ocak 2020 ( 140 izlenme )
Reklamlar

Irak medyası yayınladı! İran ABD’yi o füzelerle vurdu


İran'ın Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'ye yönelik ABD suikastına yaptığı misilleme, dünya medyasının bir numaralı gündem maddesi haline geldi.




Irak medyası, Kürt Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Erbil ve Anbar vilayetindeki ABD üslerine İran tarafından gerçekleştirilen saldırıda kullanılan füzelerin fotoğraflarını yayınladı.

İran’ın kendi sınırları içinden fırlattığı belirtilen karadan karaya füzelerin bir kısmı patlamamıştı.

FOTO: DHA

Irak basını, Ayn el Esad Hava Üssü yakınlarındaki Hit şehrine düşen ve patlamayan bir füzenin görsellerini paylaştı.

Irak ordusu, yerel saatle gece 01:45 ve 02:15 arasında 22 füze fırlatıldığını ve bunlardan 17'sinin Ayn el Esad Hava Üssü'ne düştüğünü açıklamıştı.

Yetkililer iki füzenin patlamadığını açıklarken beş füzenin de Erbil'e düştüğünü ve hepsinin IŞİD’le mücadele için kurulan uluslararası koalisyonun merkezini vurduğunu belirtti.

https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/sondakikairakmedyasiyayinladiiranabdyiofuzelerlevurdu5555856/

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

'Binali Yıldırım konuşulanları duydu, bu yüzden seçimi kazanmak istemiyor' Sedat Peker'in de gündeme getirdiği SADAT nedir, ne zaman kuruldu? SADAT kelimesinin açılımı nedir? SADAT kimdir, kurucusu kim? Okul müdürü ile veli arasında yumruk yumruğa kavga! O anlar kamerada İBB’nin ihtiyaç fazlası araçları için 13 soruluk araştırma