İran’ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın, İsrail tarafından düzenlenen bir hava saldırısında hayatını kaybettiği öne sürüldü. İran’ın yarı resmî haber ajanslarından Mehr Haber Ajansı, Ahmedinejad’ın “öldürüldüğünü” duyurdu.
20052013 yılları arasında İran Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Ahmedinejad, ülkenin altıncı cumhurbaşkanı olarak kayıtlara geçmişti. Siyasi kariyeri boyunca İran’ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney ile zaman zaman görüş ayrılıkları yaşadığı biliniyordu. Ayrıca muhafazakâr siyasi çevrelerin oluşturduğu İslamî İran İnşaatçılar İttifakı’nın önde gelen isimlerinden biri olan Ahmedinejad, 20032005 yılları arasında Tahran Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuştu.
Görev süresi boyunca izlediği politikalar hem ülke içinde hem de uluslararası alanda yoğun tartışmalara yol açmıştı. Bazı çevreler tarafından reformcu ve farklı bir siyasi çizgi izleyen bir figür olarak değerlendirilirken, İslam Devrimi’ne bağlı muhafazakâr kesimlerce de sert biçimde eleştirilmişti.
2017 yılında üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen Ahmedinejad’ın başvurusu, anayasal gerekçelerle kabul edilmemişti. İran kamuoyunda uzun yıllar etkili ve tartışmalı bir siyasi figür olarak varlığını sürdüren Ahmedinejad’ın ölümüne ilişkin saldırının doğrudan kendisini hedef alıp almadığına dair ise net bir bilgi bulunmuyor.
İl dışından gelen kişilerde virüs çıktı, türbe ziyarete kapatıldı!109 izlenme
Mübariz Mansimov'un açıklamaları gündemi sarstı, yeni açıklaması şok etkisi yarattı!45 izlenme
Levent Gültekin, AKP'nin istediği başkanlık sistemini mükemmel anlatıyor !1307 izlenme
Vatandaşlara kötü haber: Şeker fiyatlarına yeni zam yolda!44 izlenme
Merkez'in korktuğu başına geldi26 izlenme
Pazarcı zamları mizaha vurdu37 izlenme
Milyonlarca EYT’liye kötü haber: Evraklar kayboldu!63 izlenme
Otomobil ihracatı Haziran'da yüzde 44 arttı35 izlenme