İran Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Ali Laricani, “Liderimizin ve halkımızın kanının intikamını durmaksızın alacağız. Trump bedelini ödemeli ve ödeyecek” ifadelerini kullandı.
Laricani ayrıca açıklamasında şunları belirtti:
"Düşman bize bölgedeki üslerden saldırdığında karşılık veririz ve vermeye devam edeceğiz. Bu bizim hakkımız ve yerleşik politikamızdır.
Bölge ülkeleri ya ABD’nin topraklarını İran’a karşı kullanmasını engellemelidir ya da bunu kendimiz yapmak zorunda kalacağız.
Birçok Amerikalı asker esir alındı. 56 Amerikan askerinin öldürüldüğü yalanını yaydılar. Daha sonra, kaza bahanesiyle ölü sayısını artırdılar."
İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile sürekli temas halinde olduğunu ve komşularını "düşman olarak görmediklerini" söyledi.
İran devlet televizyonunun haberine göre Erakçi, ABDİsrail’in İran’a yönelik saldırıları ile İran’ın komşu ülkelerdeki ABD üslerine yönelik saldırılarını değerlendirdi.
Erakçi, Suudi Arabistanlı mevkidaşı Faysal bin Ferhan ile sürekli temas halinde olduklarını aktararak, “Suudi mevkidaşımla sürekli iletişimdeyiz. Suudi yetkililer topraklarının, sularının veya hava sahalarının İran’a karşı kullanılmasına izin vermeyecekleri konusunda bize güvence verdiler” ifadelerini kullandı.
İran ile Suudi Arabistan’ın 7 yıl aradan sonra diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması konusunda 10 Mart 2023’te Çin’in başkenti Pekin’de varılan anlaşamaya işaret eden Erakçi, “İletişimimiz devam ediyor ve Suudi kardeşlerimizin de Pekin anlaşmasına uyacaklarını umuyoruz” dedi.
Erakçi, bölgedeki gerginliğin tırmanmasının sorumlusunun Washington ve Tel Aviv olduğunu belirterek, “ABD ve İsrail’in saldırganlığı tüm bölgeyi tehlikeye atmıştır. İran komşularını düşman olarak görmez. Komşularımızın dostuyuz. Bölgedeki ABD üslerinin varlığı güvensizlikten başka bir şey getirmedi. Bu savaş bölgeye dayatıldı ancak saldırgana ağır bir ders vereceğiz” diye konuştu.
NEFES
Şanlıurfa'da sıcaklıklara isyan eden vatandaş güneşe 'Bizi mahvettin' diyerek taş fırlattı39 izlenme
Sedat Peker’in görüntülendiğini söylediği bürokratlar kim?73 izlenme
Liyakat kalmadı! Milyonların beklediği açıklamayı Bakan sallanan kamera ile yaptı yayını kesildi41 izlenme
17 yılda 10 milyar zarar yarattık her kalemden!118 izlenme
Okul kantininde 'askıda simit' uygulaması başladı: Çocuklar açlıktan ders dinleyemiyor48 izlenme
Deprem pamuk, mısır ve buğdayı vurdu42 izlenme
Kendisini sonunda peygamber ilan etti!899 izlenme
Bunu yazan Sabah'ın Başyazarı! Türkiye'de adalet yok!31185 izlenme