Dünyanın en kritik enerji geçiş noktalarından Hürmüz Boğazı resmen kapatıldı.
İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hürmüz Boğazı'nın kapatıldığını duyurarak, geçmeye çalışan her geminin ateş altına alınacağını duyurdu.
Devrim Muhafızları Tuğgeneral İbrahim Cebbari, şu ifadeleri kullandı:
"Bu bölgeye gelmeyin. Petrolün fiyatı 82 dolara ulaştı ve dünya kesinlikle en az 200 dolara ulaşmasını bekliyor.
Petrol boru hatlarına da saldıracağız ve bölgeden tek bir damla petrolün çıkmasına izin vermeyeceğiz."

An itibarıyla tamamen kapalı olan Hürmüz Boğazı'nın yakınlarında 300'den fazla gemi demirlemiş durumda.
Küresel enerji ticaretinin yüzde 20'sinin geçtiği en stratejik deniz geçitlerinden biri olan boğazın kapatılmasının ardından 77 dolar olan Brent petrol fiyatı 80 doları test etti.
Güne 75,63 dolar ile başlayan Brent petrol, saat 23:31 itibarıyla yüzde 8,33 artışla 79,18 dolardan işlem görüyor.

İran, Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) kontrolündeki Hürmüz Boğazı, küresel enerji ticaretinin yüzde 20'sinin geçtiği en stratejik deniz geçitlerinden biri olarak biliniyor.
Basra Körfezi’ni Umman Denizi’ne bağlayan 33 kilometre genişliğindeki Hürmüz Boğazı, dünya deniz geçitleri arasında en stratejik su yollarından biri olarak öne çıkıyor.
Küresel petrol ve sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) akışının önemli bir bölümü bu dar geçitten sağlanıyor.
Deniz yoluyla yapılan petrol ticaretinin yüzde 30'u, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ticaretinin ise yüzde 30'si buradan yapılıyor.
Sözcü
İmamoğlu’ndan 1 milyon 100 bin metrekarelik yeşil alan projesi139 izlenme
İnce'den gençlere: Paketleyin bunları375 izlenme
Reyhanlı'da halk sokağa döküldü! "Ülkede mülteci istemiyoruz"33 izlenme
Eylem Tok'un avukatı olmaya yeşil ışık yakmıştı: Kazada ölen Murat Aci'nin babasından Ersan Şen'e 'şarlatanlık yapıyor' cevabı36 izlenme
'Bilinmeyen Dil' ilk defa TBMM tutanaklarına girdi, 2 saat sonra çıktı11 izlenme
Murat Kurum'un Çekmeköy'deki rant köyü34 izlenme
İBB’den 30 bin öğrenciye eğitim yardımı! 31 Mart’ta hesaplarda olacak!118 izlenme
Maaşı dolara bağlayın, vatandaş da kurtulsun32 izlenme