İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Sözcüsü İbrahim Rızayi, Meclis'te İran Atom Enerjisi Ajansı ile Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey isimlerin de katıldığı bir toplantı yapıldığını açıkladı.
Toplantıda, ABD'nin nükleer tesislere düzenlediği saldırıyla ilgili raporun sunulduğunu ve muhtemel hasarların incelendiğini belirten Rızayi, “Yetkililer, nükleer faaliyetlerin bu saldırıyla durdurulamayacağını vurguladı” ifadesini kullandı.
Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin de diplomatik faaliyetlerle ilgili bir rapor sunduğunu kaydeden Rızayi, "Ayrıca Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması'nın (NPT) gözden geçirilmesi ve İran'ın bu antlaşmaya üye olmaması da üyelerin ortak talepleri arasında yer aldı ve bu taleplerin parlamento gündemine alınması planlanıyor” ifadelerini kullandı.
İsrail, 13 Haziran'da İran’ın farklı kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini de hedef olan geniş çaplı saldırılar düzenledi.
İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı saldırılarda ölürken, toplam sivil kaybı 224 olarak açıklandı.
İran ordusunun İsrail’e balistik füzelerle yaptığı misillemede 24 kişinin öldüğü, 500'den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı.
En son olarak ABD, İran'da Fordo, Natanz ve İsfahan olmak üzere üç nükleer tesise hava saldırısı düzenlediklerini açıklamıştı
Tele1
TÜİK, Nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı31 izlenme
‘Sisi…Azgın azınlık… Pontus… Ordu Valisi’ İstanbul, AKP’nin yalanlarını cezalandırdı!117 izlenme
Bayrama sayılı günler kala baklavanın fiyatı dudak uçuklattı!14 izlenme
Perşembe Yaylası’nda sondaj çalışmalarına tepki büyüyor! “Bu yaylaya sahip çıkacak bir Müslüman yok mu?”15 izlenme
AKP yurttaşı karanlıkta bıraktı42 izlenme
AKP mitingi sonrası tepki çeken görüntüler: Türk bayrağı yerlere atıldı, üzerine çöpler döküldü!44 izlenme
Süt ve süt ürünlerine yüzde 25 zam geldi!33 izlenme
AFAD paylaştı: Deprem bölgesi için öncelikli ihtiyaç listesi41 izlenme
Düşük asgari ücret iktidara yarıyor
CHP'li Yurter Özcan birçok ülkede 2 güne düşürülen oy kullanma süresinin perde arkasını açıkladı: "AKP ikinci tur için hiç rahat değil"
Böylesi ancak filmlerde olur! İstanbul’da Suriyeli organ şebekesi çökertildi
Faiz artışlarına rağmen otomotiv ithalatı neden rekor kırıyor?