İBB'ye açılan soruşturma ve başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasından sonra iş dünyasından ilk açıklama TÜRKONFED'den geldi.
Patronlar Dünyası'ndaki habere göre; TÜRKONFED (Türk İş Dünyası Konfederasyonu) tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Çatısı altında 31 federasyon ve 373 dernek üzerinden 100 bini aşkın şirket bulunan, ülkemizin en büyük bağımsız iş dünyası kuruluşu olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilintili gelişmeleri büyük bir dikkat ve hassasiyetle takip etmekteyiz.
Bu süreçte toplumsal adalet inancı, demokratik temsil ve anayasal kurumların ciddi bir sınamadan geçtiği kanaatindeyiz.
Genel kamuoyu vicdanında karşılık bulmayan ve yargı sürecinin yürütülmesinde gerekli titizliğin gösterilmediği izlenimi veren bu gelişmelerin, demokratik meşruiyet ile temel hak ve özgürlükler açısından toplum nezdinde endişe ve tedirginliklere neden olduğu anlaşılmaktadır.
Hukuki öngörülebilirliğin zayıflaması, toplumsal gerilimin artmasına neden olmakta ve piyasaları etkilemektedir. Mevcut ekonomik ortam da göz önünde bulundurulduğunda bu durum özellikle küçük işletmelerin faaliyetlerine ek olumsuzluklar olarak yansımaktadır. Uluslararası yatırımcıların temkinli yaklaşımı da ekonomik istikrarın ve uzun vadeli kalkınma hedeflerinin negatif yönde etkilenme riskini ortaya çıkarmaktadır. Ancak burada esas mesele, yalnızca iş dünyasının yaşadığı sorunlar değil; toplumun zaten sıkıntıda olan tüm kesimlerinin yaşam düzeyinin gerilemesi, gelir adaletsizliğinin artması ve geçinmenin giderek daha da zorlaşması riskidir.
İş dünyası olarak, demokratik değerlerin, hukukun üstünlüğüne dayalı kurumsal işleyişin esas alındığı bir toplumsal yapının ülkemizin bugünü ve geleceği için vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Bu yaklaşımla bütün sorunlarımızın toplumsal diyalog zemininde çözülmesi sürecine katkı sunmaya devam edeceğiz."
halktv.com.tr
Kaynak:Patronlar Dünyası
Sedat Peker'in iddialarında yer almıştı: Engin Özkoç'tan savcılara flaş çağrı!91 izlenme
CHP kayyum itirazını reddeden hakime tazminat davası açıyor!27 izlenme
43 milyon TL'lik Millet Bahçesi ihalesi devleti 11 milyon lira zarara uğratan şirkete verildi!54 izlenme
İstanbul’un göbeğinde dehşet veren olay! Taksici, istediği parayı vermeyen yabancı kadın yolcuyu öldüresiye dövdü!49 izlenme
CHP Kurultayı davasında ara karar: Tedbirsiz erteleme!35 izlenme
İstanbul'da yaşamanın maliyeti bir ayda 2 bin lira arttı: Taşı toprağı zam36 izlenme
Rıza Sarraf'ın gizli Dubai planı mektupla ortaya çıktı... Falcılara bile sormuş356 izlenme
Muharrem İnce’nin oy oranı açıklandı!6428 izlenme
CHP'den milyonları ilgilendiren asgari ücret çıkışı: "Eriyen tüm maaşlar derhal revize edilmelidir"
Öğrenciler sokakta yatarken 'Gençlik' Bakanı Kasapoğlu suçu öğrencilere attı, Kılıçdaroğlu'na yüklendi! 'Başvuran öğrencilerin bir kısmı hak kazandığı halde kaydını yaptırmıyor'
Bilinenin 2 katından fazla para toplamışlar!
Motorine zam geliyor