Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) koronavirüs salgını ve sonrasındaki gelişmelerle ilgili telekonferans yöntemiyle gerçekleştirdiği toplantıda TİM Başkanı İsmail Gülle, İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe ve İKMİB Başkanı Adil Pelister açıklamalarda bulundu.
Gülle açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
Parasal ve mali tedbirlere ilişkin açıklanan 100 milyar liralık paket önümüzdeki günlerde ikincil ve üçüncül aşamalarıyla işdünyasının, ihracatçıların beklenti ve ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürecek.
Kamu bankaları, Eximbank ve özel bankaların tüm kredi ve taksitlerin ödenmesinde esneklik sağlanacağını açıklaması iş dünyasına moral oldu.
Maske ve dezenfektanların tedarik sıkıntısını aşmak için TİM olarak birçok hazırgiyim, tekstil ve kimya firmalarımız ile üretim seferberliği başlatıyoruz.
Hedefimiz günlük 1 milyon maske üretimi ile başlayıp aylık 40 milyon adet maske üretim kapasitesine ulaşmak.
TİM olarak 1 milyon adet maske ve 100,000 adet dezenfektan üretip Sağlık Bakanlığı’nın emrine sunuyoruz.
İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe ise şu ifadeleri kullandı:
LCWTaha Grubu ilk aşamada 3 milyon adet maske üretip Sağlık Bakanlığı’na hibe edecek, üretim Pazartesi itibarıyla başladı.
Yaptığımız projeksiyona göre 100 firma ile günde 1 milyon adet maskeyi çok rahat üretip Sağlık Bakanlığı’na vereceğizb
Dezenfektan üretiminde etil alkol sıkıntısı bulunuyor; alkol ithalatında gümrükte yaşanan sıkıntıların minimize edilmesi gerekiyor.
TAPDK’tan alınan alkol ithalat izin süreçlerinin ve yurtiçindeki firmalarımızın şeker fabrikalarından etil alkol alınması ile ilgili izin süreçlerinin hızlandırılması dezenfektan üretimi için çok önemli.
Aylık 2.5 milyon litre dezenfektan üretim kapasitemiz bulunuyor, bunun tam kullanılması için hammadde ve ambalaj malzemeleri tedarikinde tüm engellerin kalkması ve desteklerin artması gerekiyor. (REUTERS)
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/isdunyasindanmaskeadimi5699590/
'Türkler Ecdadını Çok Yüceltiyor' Diyen Kürt Gencine İlber Ortaylı'dan Kapak Cevap !5199 izlenme
CHP'den Balıkesir için uyarı: Acilen şarbon taraması yapılmalı191 izlenme
Sedat Peker anket sonuçlarını açıkladı, işaret ettiği hesap o listeleri paylaştı!111 izlenme
Bayraktar İsrail'e silah satan şirket ile el sıkıştı!26 izlenme
İcra dosyaları 22 milyonu aştı!44 izlenme
Sokak röportajındaki sözleri sonrası tutuklanan Dilruba için jet iddianame!24 izlenme
Halkbank müdürlerine 107 milyonluk hediye!27 izlenme
Prof. Dr. Vedat Bulut: "Dağılma saatlerinde pazar yerlerine giderseniz, çöplükleri karıştıranları görürsünüz"58 izlenme
Türkiye'nin gerçek gündemi yürekleri yakıyor! Ayda 68 liraya geçinmeye çalışan aileye yardım eli
CHP’den iktidara tarım tepkisi "Tarım politikasının amacı, yabancı çiftçileri zengin etmek!"
‘Türk adalarında 6 bin Yunan askeri bulunuyor’
İşsizlik rakamları açıklandı: Artışı TÜİK bile engelleyemedi