Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Milli Eğitim Bakanlığı'na acilen bilimi esas alan bir reform yapılmasına vurgu yaptı.
Saran'ın imam hatip ile ilgili sözleri ise sosyal medyada gündem oldu.
Saran'ın açıklamaları şöyle:
"Geçenlerde lise ve üniversiteler için giriş sınavı yapıldı. Ve maalesef eğitimde durumumuz çok kötü. Bakın Güney Afrika'da bir üniversitenin kapısında şöyle yazar: Bir milletin yok edilmesi için bombalar, füzeler şart değildir. Eğitim kalitesini düşürmek yeterlidir. Aileler bu gidişatı görüyorlar aslında. Çocukları için çaresizce kaliteli eğitim bulmaya çalışıyorlar.
O yüzden buradan sesleniyorum: Milli Eğitim'de acilen, derhal bilimi esas alan A'dan Z'ye reform yapılsın. İnanın biz Türkiye olarak ekonomimizi de düzeltiliriz, uluslararası sorunları da çözeriz, her şeyi başarabiliriz. Ama eğitim sistemimiz iflas ederse ülke de iflas eder!"
SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
Saran'ın kendi Instagram hesabından paylaştığı video kısa zamanda sosyal medya kullanıcıları tarafından beğeni ve yorum aldı.
KRT
Şişli Belediyesi'ne kayyum atandı36 izlenme
Borç batağındaki AKP’li belediyeden 300 milyon liralık yeni ihale! CHP’li Kayabaşı: "Belediye, ihale cenneti haline geldi"40 izlenme
Marmaray'da el ele tutuşan çifte, bir şahıs ve ailesi müdahale etti, tansiyonun yükselmesi üzerine kız arkadaşının elini tutan genç öldüresiye dövüldü46 izlenme
Emeklinin sınavı büyükşehir9 izlenme
ÇAYKUR zararı vatandaşın sırtına yıktı33 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 26.217 yeni vaka tespit edildi, 27.663 kişi sağlığına kavuşurken, 217 kişi hayatını kaybetti!53 izlenme
İsmail Saymaz'dan büyük iddia: "Bahçeli ile Erdoğan arasında kılıçlar çekildi"78 izlenme
MHP'li üyeden AKP'li başkan hakkında suç duyurusu! '2 milyon lirayı zimmetine geçirdi'171 izlenme
İPA verileri ortaya koydu: İki emekli ayda 7 gün aç geziyor
Asla Erdoğan'ın uçağına binmem demişti, yüzünü gizledi
Ümit Özdağ gençlere seslendi: "Erdoğan kazanırken kaybetti. Atatürk gibi düşünün ve Türk halkına güvenin"
Emekliden kurban isyanı: "3 bin lirayla tavuk kesemeyiz"