Gaziantep Valiliği, sendikalı oldukları için tazminatsız işten atılan Güven Boya işçilerinin direnişe başlamasının hemen ardından kentte her türlü eylem ve etkinliği 15 gün süreyle yasakladı.
Güven Boya Fabrikası’nda DİSK Tekstil’de örgütlenen işçilerden dördü Kod 29 ile tazminatsız işten atılmış, işçiler önceki gün fabrika önünde direnişe başlamıştı. Sendikal haklarına saygı duyulmasını talep eden işçiler, vardiya çıkışında basın açıklaması ve oturma eylemi de gerçekleştirmişti. İşçiler fabrika önünde çadır kuracaklarını ve her gün vardiya çıkışında eylem yapacaklarını duyurmuştu.
Gaziantep Valiliği, bu eylemden yalnızca bir gün sonra açıklama yaparak; basın açıklaması, oturma eylemi, çadır kurma da dahil olmak üzere kentteki her türlü eylem ve etkinliğin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.
YASAĞI GERİ ÇEKİN
Yasağa tepki gösteren DİSK Tekstil Antep Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen, sosyal medya hesabından şu çağrıyı yaptı: “Ne zaman patronların işçilere yaptığı zulme karşı eylem başlatsak hemen yasaklar geliyor. Yasağa rağmen işçileri sokağa atmak serbest; ama işçilerin hakları için sokağa çıkması yasak, öyle mi Antep Valiliği? Yasahukuk tanımayan patronların işçilere karşı işlediği bütün suçlara seyirci kalıp, işçilere ve sendikalara hakları için direnmeyi yasaklayan Gaziantep Valiliği’ne sesleniyoruz: Patronlara işçilere daha çok zulmetme ve daha çok suç işleme cesareti veren bu yasağı geri çekin. Valilik makamı, bir avuç sermayedarın çıkarı için bu kentte yaşayan yüz binlerce işçinin, emekçinin demokratik ve anayasal haklarını yasaklama makamı olmamalıdır. Hak ve hukuktan, adaletten, emekten yana olduğunu söyleyen herkese bu karara sessiz kalmama çağrısı yapıyoruz.”
https://www.birgun.net/haber/iscilerdirenisebasladivalilikyasakladi332475
Bakan Koca açıkladı: 17.426 yeni vaka tespit edildi, 35.568 kişi sağlığına kavuşurken, 138 kişi hayatını kaybetti!30 izlenme
Cani Semih Çelik’in intihar anında gizemli kişi ortaya çıktı! 3. kişinin kimliği belirlendi46 izlenme
Hakkari’den acı haber: 2 askerimiz şehit oldu36 izlenme
İsrail'e Türkiye'den 10 gemi daha yollandı! Gazze'ye saldırı başladığından beri 293 gemi oldu31 izlenme
Cinsel istismara uğrayan kadın, sokaktan çıplak halde kaçarak esnafa sığındı.30 izlenme
Vakıflara yeni gelir kapısı!86 izlenme
Erdoğan'ın destekçilerinin soğan ekmek kombinasyonu, soğan fiyatları artınca yerini ekmek suya bıraktı: "Gerekirse suya banıp ekmek yeriz"37 izlenme
Zafer Çağlayan’dan ayetli mesaj!450 izlenme
Akademisyenin skandal 'sahte diploma' paylaşımı tepki çekti! "Kemalist sistem tam bir foseptik çukuru"
10 yıl sonra bir ilk! Hayfa limanına yanaşan Türk savaş gemisi İsrail'de gündem oldu
Merkez Bankası faiz kararı açıklandı: Politika faizi yüzde 15'ten yüzde 17,5'e yükseldi
Candan: “TBMM Saray’a taşınacak”