Osmaniye Belediyesi, Hizmet İş ve Öz Güven Sendikaları arasında varılan mutabakat sonucu imza altına alınan toplu iş sözleşmesine göre yaklaşık yüzde 100 yapılan zamla en düşük personel maaşı 10 bin 300 lira oldu.
GÜNLÜK YEMEK PARASI 75 TL
Toplu iş sözleşmesinde göre daha önce olmayan tediye, 6772 sayılı kanun çerçevesinde 52 gün olarak ve ayrıca yılda iki defa verilen 10+10 günlük ikramiye yükseltilerek 25+25+5 olarak belirlendi. Aynı şekilde daha önce olmayan kıdem zammı 2018 yılı itibariyle geriye dönük olarak sözleşme dahiline alınırken belediye personellerinin maaşlarıyla birlikte hesaplarına yatan çocuk parası, yakacak yardımı gibi kalemlerin yanı sıra günlük yemek parası brüt 75 TL olarak açıklandı.
ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA KALMAMASI SAĞLANACAK
Ayrıca yevmiye 300 TL olarak belirlenen taban ücrete her yıl yüzde 30 oranında zam eklenerek işçi maaşlarına yansıtılacak. Tüm sosyal hak ücretlerine toplu iş sözleşmesi çerçevesinde yıllık ücret artışları tutarında artış yapılacak ve asgari ücrete gelen zamlar baz alındığında personel maaşlarının asgari ücretin altında kalması halinde asgari ücretin brüt miktarına yüzde 15 daha eklenerek personel maaşının asgari ücret altında kalmaması sağlanacak.
Yeniçağ
Kılıçdaroğlu'nun MYK'sına girince kurucusu olduğu sendika dışladı16 izlenme
AKP bu sefer de oraya göz dikti! İBB'ye dava açtılar!51 izlenme
A Haber çalışanı 'Oyum Kılıçdaroğlu'na' deyince işten çıkarıldı!40 izlenme
Mehmet Şimşek'e kötü haber: Kimse kabul etmiyor!46 izlenme
Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı26 izlenme
Fatih Altaylı Diyanet’in 5 yıldızlı otele gecelik verdiği ücreti açıkladı48 izlenme
12. katta bozkurt pozu veren Haluk Kırcı’yla aynı masada16 izlenme
Bilime engel! Hakim, kararını İslami tıpçıya dayandırdı!29 izlenme
Orman yangınlarının söndürülememesinin sebebi Bekir Pakdemirli'nin 2019'da geçiştirdiği soru mu?
Arjantin’deki rüşvete erişim engeli geldi!
Binali Yıldırım’dan canlı yayında büyük hata ! Kâğıtta İzmir yazıyor !
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1.743 yeni vaka tespit edilirken, 7 kişi hayatını kaybetti, 2.239 kişi sağlığına kavuştu!