İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube ile Terörle Mücadele Müdürlüğü (TEM) birimleri, söz konusu şüphelileri yakın takibe alarak adım adım izledi. Emniyet ekiplerince yapılan teknik ve fiziki takibin ardından 7 Haziran’da gerçekleştirilen zincirleme operasyonda 9 IŞİD’li terörist gözaltına alındı.
Yakalananlar arasında IŞİD’in sözde yöneticilerinden birinin bulunduğu öğrenilirken, kilit ismin; örgütün sözde Ninova (Musul) Bölgesi Kadısı J.A. olduğu anlaşıldı. Sözde sorumlunun Esenyurt’ta bir evde barındığı ve söz konusu adreste saklandığı anlaşılırken, çapraz sorguda çözüldüğü aktarıldı. Irak asıllı teröristin, hakkında yöneltilen suçlamaları kabul ederek IŞİD künyesinde 2016 yılında örgütün sözde Ninova Bölgesi Kadısı olduğunu itiraf ettiği ifade edildi. Irak asıllı teröristin, polisteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı bildirildi.
Tele1
7 yılda 49 ayrı inceleme! Bakan Çiftçi'den Mansur Yavaş açıklaması18 izlenme
Nobel ödüllü ekonomist yazdı: Türkiye krizden nasıl çıkar?963 izlenme
Faizin saat başı faturası 29 milyona koşuyor!29 izlenme
CHP'li Salıcı: Berat nerede diye soruyorsunuz, cevap yok!41 izlenme
CHP’li Başkan ‘Makam aracımı satacağım dedi’ AKP’liler karşı çıktı!626 izlenme
Pakistanlı hadsiz fenomen Türkiye sınırı ile alay etti!101 izlenme
Ümit Özdağ'dan Gürsel Tekin'e 'Epözdemir' sorusu: "Masanın ucundaki avukatı casusluk ile suçlayıp avukatı masaya davet eden kişiyi kayyım olarak atıyorsanız ben size sorarım: Ne yapıyorsunuz?"13 izlenme
Cem Küçük, CHP'ye operasyonun medya ayağını itiraf etti! "Diplomayı Nedim Şener ile Fuat Uğur iptal ettirdi"20 izlenme