İBB'ye yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, hakkında verilen ev hapsi kararı ardından görevinden uzaklaştırılmıştı.
Ev hapsi kararı 210 gün sonra kaldırılmasında rağmen görevden alınma süresi uzatılan Şafak Başa hakkında flaş bir gelişme yaşandı.

İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa'nın görevine iade edilmesine karar verildi.
Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Şafak Başa'nın avukatı Kerem Donat, şu ifadeleri kullandı:
"İSKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak BAŞA hakkında yürütülen adli soruşturma sürecine bağlı olarak uygulanan görevden uzaklaştırma tedbirine ilişkin idari süreç hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla işbu açıklamanın yapılması zorunlu hale gelmiştir.
Bilindiği üzere Doç. Dr. Şafak BAŞA hakkında yürütülen soruşturma kapsamında 26.04.2025 tarihinde gözaltı işlemi uygulanmış, hakkında “konutu terk etmeme” şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmıştır.
Söz konusu adli kontrol tedbiri 25.11.2025 tarihinde kaldırılmış, yalnızca belirli günlerde imza verme yükümlülüğü ve yurtdışı çıkış yasağı şeklinde daha hafif nitelikte tedbirler uygulanmasına karar verilmiştir. Böylelikle Doç. Dr. Şafak BAŞA’nın kamu görevini yerine getirmesine engel teşkil eden herhangi bir adli kısıtlama ortadan kalkmıştır.
Bu gelişme üzerine, görevden uzaklaştırma tedbirine dayanak oluşturan fiili ve hukuki sebeplerin ortadan kalktığı açıkça ortaya konularak, Doç. Dr. Şafak BAŞA’nın görevine iadesi hususu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na resmi yazı ile arz edilmiştir.
İdari süreç kapsamında yapılan değerlendirmeler neticesinde konu Bakanlık makamınca incelenmiş ve görevden uzaklaştırma tedbirine ilişkin süreç yeniden ele alınmıştır.
Gelinen aşamada, hakkında tutuklama kararı bulunmayan, ev hapsi kaldırılmış olan ve görevini yerine getirmesine engel herhangi bir adli yasak bulunmayan bir kamu görevlisine ilişkin sürecin iade şeklinde olması gerektiği açıktır ve yapılan inceleme sonucunda uzaklaştırma tedbiri kaldırılmıştır.
Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla işbu açıklama yapılmıştır.
Saygıyla duyurulur."

Mülkiye Başmüfettişliği kökenli Şafak Başa, İSKİ Genel Müdürlüğü görevini sürdürürken 26 Nisan 2025’te, İBB'ye yönelik yürütülen operasyonlar kapsamında gözaltına alındı.
Sağlık problemleri bulunmasına rağmen uzun süre elverişsiz koşullarda alıkonulan Başa hakkında mahkeme, 30 Nisan’da ev hapsi kararı verdi. Bu karar doğrultusunda Başa, tam 210 gün boyunca ev hapsinde kaldı.
Başa'nın avukatlarının konuyu Anayasa Mahkemesine (AYM) taşımasının ardından, İSKİ Genel Müdürü hakkında verilen ev hapsi kararı Kasım 2025'te kaldırıldı.
Bağcılar iftar çadırında isyan etti: "Öyle fakir insanlar var ki aklın hayalin durur. Ekmeği çöpten topladığını gördüm, gerçekten gördüm. 20 bin lirayla geçinebilir misin?"13 izlenme
AKP'li belediye Cumhuriyet afişlerinde Atatürk'e yer vermedi37 izlenme
Gülşen’in tutuklanmasına neden olan videoyu paylaşmıştı: Hesabın sahibi ortaya çıktı!54 izlenme
Türkiye'nin 30 yıllık dev firması iflasın pençesinde40 izlenme
‘Binali Yıldırım, temizlikçileri müşavir yaptı!’127 izlenme
Bakan Bilgin EYT’de merak edilen soruları yanıtladı52 izlenme
AKP'li belediyelerin aldıkları ödül bile sahte çıktı!100 izlenme
Türk Tabipler Birliği koronovirüs aşılarının korunurluk oranlarını duyurdu!54 izlenme
Satılmayan bir o kalmıştı o da artık elden çıkarılıyor!
Ermenistan'da, Tırında Türk Bayrağı asılı olan Türk şoförün önü yol boyunca Ermeni şoför tarafından kesildi!
Elazığ'da rezalet ! Deprem nedeniyle dağıtılan yardım malzemeleri vatandaşların kafasına fırlatıldı !
Dar gelirli vatandaş artık tane ile alışveriş yapıyor: 5 tane sebzenin faturası dudak uçuklattı!