Home
17 Mayıs 2024 ( 28 izlenme )
Reklamlar

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'un Londra'yı pas geçerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nda tedirginliğe yol açtı.

İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'un Londra'yı pas geçerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesi İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nda tedirginliğe yol açtı.

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Birleşik Arap Emirlikleri'nde düzenlenen İklim Zirvesi'nde (COP28) İngiltere Dışişleri Bakanlığı temsilcilerinin bulunmadığı İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesine yanıt verdi.

Yusuf, sosyal medya paylaşımında Erdoğan ve Lübnan Başbakanı ile iklim krizi ve Gazze'de yaşananlar hakkında konuştuklarını, acil ve kalıcı ateşkes çağrısında bulunduklarını söyledi.

Yusuf, "Çok fazla masum çocuk öldü" dedi ve "Bu ölümlerin durması lazım" dedi.

Habere göre, Yusuf'un eylemlerinin İngiliz hükümetinin tutumuyla çeliştiğini ve İngiliz Dışişleri Bakanlığı'nda endişe yarattığını gösteriyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Beşiktaş'ta araç üzerinde ilişkiye giren kadın ünlü oyuncu, erkek otel sahibi çıktı! Sedat Peker'in gündeme getirdiği Kemer Country’nin golf sahaları için ‘villa onayı!’ İsviçre'de halk oylaması ile peçe ve burka yasaklandı! AKP'nin seçim kampanyaları İsraillilere emanet! Apar topar sildiler