Özellikle sağcı partilere üye Türkiye’den iş insanlarının Gazze’ye yönelik saldırıları süren İsrail’le ticaret yapması dikkat çekiyor. Hem İsrail’e en sert tepkiyi dile getirip hem de onlar ticaret etmesi tartışılınca konu İsmailağa Cemaati’nin gündemine geldi.
Üyelere seslenen İsmailağa Cemaati’nden İsmail Hünerlice, İsrail’le ticaretin normal olduğunu şu sözlerle ifade etti:
“Bazılarımız diyor ki, ‘Vay efendim ülkemiz oraya niye malzeme gönderiyor?’ Ya hu tamam da burada savaş durumunda bile, İslam hukukumuz diyor ki, ‘Vatandaşın suçu yok.’ Savaş yapıyorsan 50 bin kişiyle orada 5 milyon insan var… 5 milyon insan açlıktan mı ölsün? İslam böyle bir şey yapmaz, insanları açlıktan öldürmez. Onun için ülkemizin oraya (İsrail’e) ürün göndermesine karşı değilim. Yahudi’ye silah gönderse, orada tamam… Oturulur, tartışılır.”
SİLAH DA SATILDI
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye’den İsrail’e ‘av ve spor amaçlı silahlar’ için parça gönderildiğini açıklamış, çıkan haberlere şu yanıt verilmişti:
“2023 yılının OcakKasım döneminde İsrail’e 93. Fasıl kapsamında yapılan ihracat toplam 903 bin dolar, Kasım ayında yapılan ihracat ise 80 bin dolardır.
Haberlerde bahsi geçen silah ve mühimmata ilişkin ürünler 9303 tarifesi altındaki ‘harp amaçlı olmayan ateşli silahlar’dan, 9305 tarifesi altındaki ‘rovelver ve tabancalara ait aksam ve parçalar’dan ve 9307 tarifesi altındaki kılıç, pala, süngü benzeri ürünlerden oluşmaktadır.
Sonuç olarak Türkiye’nin İsrail’e ihraç ettiği 93. fasıl altındaki ürünler harp silahları ve mühimmatı değil, kişisel amaçlı spor av vb. amaçlı silahlar ve bunların aksam parçalarına ilişkindir.”
BirGün
Prof. Dr. Özlü: Toplu taşıma virüs bulaşması için çok uygun bir alan49 izlenme
Görüntü yandaş medyanın ''Her altı kişiden biri aç'' dediği Almanya'dan39 izlenme
Bilim Kurulu Üyesi Kayıpmaz "125 bin kişi, toplum sağlığını tehlikeye attı!"66 izlenme
Elektrik dağıtım şirketlerinden büyük zam çağrısı31 izlenme
Ayşe Ateş’in koruma sayısı yükseltildi!29 izlenme
Dolardan bir tarihi rekor daha! İşte dolar ve piyasalarda son durum60 izlenme
Türksat taşeronu besledi! Personel ücreti farkı böyle ortaya çıktı105 izlenme
Bir sahte seçmen skandalı da İstanbul'da!327 izlenme