İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, hükümetin Orta Doğu'daki çatışmaların ekonomik etkilerine karşı toplam 5 milyar euro değerinde bir destek paketi hazırladığını açıkladı.
Kabinenin onayladığı paketin toplam 80 maddeden oluştuğu bildirildi. Paket kapsamında özellikle düşük gelirli kesimlere yönelik desteklerin artırılacağı belirtildi.
Açıklanan önlemler arasında dikkat çeken maddelerden biri, elektrik üzerindeki vergilerin yüzde 21'den yüzde 10'a düşürülmesi oldu. Bu indirimle hem hanelerin hem de sanayi sektöründeki enerji maliyetlerinin azaltılmasının hedeflendiği bildirildi.
İspanya Başbakanı Sanchez ayrıca kira fiyatlarındaki artışın geçici olarak durdurulmasının da pakete dahil olduğunu duyurdu.
Sanchez ayrıca yenilenebilir enerjiye yönelik yatırımlar için büyük çaplı gelir vergisi indirimi uygulanacağını belirtti.
Enerji yoğun sektörler için de maliyetleri düşürmeye yönelik adımlar atılacağını belirten Sanchez, bu sayede yaklaşık 200 milyon euro tasarruf sağlanacağını öngördüklerini ifade etti.
Söz konusu düzenlemelerin yürürlüğe girebilmesi için parlamentonun onayı gerekiyor.
Sanchez, ABD'nin İran'a saldırmasına açıkça karşı çıkan ilk Avrupa lideri olmuş ve savaşın geniş çaplı ekonomik sonuçları olacağı konusunda uyarmıştı.
NEFES
Ukrayna ordusu, Donetsk bölgesinde Rus ordusuna yakıt tedarik eden petrol deposunu vurdu!84 izlenme
Erdoğan'ı dinlemediler! Şirketler vatandaşın elektriğini kesiyor!134 izlenme
Marketin bulunduğu bina alışveriş için gelen adamın üzerine çöktü!36 izlenme
Ataköy sahiline 72 metrelik hastane!145 izlenme
Süleymancılara operasyon: Tarikat lideri Alihan Kuriş dahil 49 kişi hakkında gözaltı kararı28 izlenme
AKP Kamu İhale Yasası'nı bir kez daha değiştirmeye hazırlanıyor: 13 kez denediler olmadı26 izlenme
İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1900 kişi hayatını kaybetti39 izlenme
Hablemitoğlu suikastının katil zanlılarından Levent Göktaş yakalandı!47 izlenme
CHP'li Tuncay Özkan, 9 ayda 3 parti değiştiren AKP'li Mehmet Ali Çelebi'yi yerin dibine soktu!
Kaymakamlık binasındaki Erdoğan fotoğrafını yere atmıştı: Tutuklandı
Hükümete yakın şirkete şimdi de valilik izni! Marmaris’i bu hale getirdiler!
İstanbul’da yaşamanın maliyeti yüzde 56 arttı