AKPMHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Binali Yıldırım'ın, “Niye zarar ediyor, anlamış değilim” dediği İBB'ye bağlı İSPARK'ın neden zarar ettiğini Sayıştay ortaya koydu. SÖZCÜ'nün daha önce de gündeme getirdiği Sayıştay Raporu'na göre AKP yönetimindeki İSPARK'ta, otoparklardaki reklam üniteleri usulsüz işletilmiş, onlarca ruhsatsız otopark faaliyete alınmış, milletvekillerine ise bedava otopark olanağı tanınmış.
SAYIŞTAY TESPİT ETTİ
Sayıştay İSPARK raporunda “İSPARK'ın işlettiği açık ve kapalı otoparklardan bazılarının ruhsatsız olarak faaliyetlerine devam ettikleri tespit edilmiştir. Bu itibarla, İSPARK tarafından işletilen açık ve kapalı otoparkların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ruhsatlandırılması gerekmektedir. 225 adet açık ve kapalı otopark İSPARK A.Ş. tarafından işletilmekte olup bunlardan yalnızca 52 adedi ruhsatlandırılmış, 74 adedinin ise ruhsatlandırılmasına ilişkin dosya açılmış olmasına karşın halihazırda ruhsatlandırma işlemleri tamamlanmamıştır. Geriye kalan otoparklar ise ruhsatsız bir şekilde faaliyetlerine devam etmektedir” tespitine yer verildi.
Raporda, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin belediye iştirakleri olan Metro İstanbul A.Ş. ve Otobüs A.Ş. bünyesinde bulunan otopark alanlarının işletmesinin İSPARK'a devredilmesine karşın, bu alanlardaki reklam panolarının işletmesinin İSPARK tarafından yapılmadığına dikkat çekildi. Raporda otoparklardaki bazı reklam ünitelerinin ise söz konusu iştirakler tarafından işletildiği ya da işletmesinin bu kuruluşlar tarafından devredildiği bilgisine de yer verildi.
Sayıştay raporunda otopark hizmetlerinden ücretsiz yararlanmaya ilişkin de önemli usulsüzlükler yapıldığı tespit edildi. 2017 yılında ücretsiz otopark dolayısıyla İSPARK'ın uğradığı zararın 2 milyon 776 bin 508 TL olduğu belirtildi.
Raporda “Büyükşehir belediyesinin 2017 Yılı Ücret Tarifesi'nde mevzuata aykırı düzenlemelere yer verilmiş olup son seçim dönemi milletvekillerinin 1 aracı, İBB sınırları dahilindeki muhtarların 1 aracı, İBB meclis üyeleri ve ilçe meclis üyelerinin ise 3 araca kadar İSPARK'a bildirmeleri ve sisteme kaydettirmek koşulu ile otoparklardan ücretsiz yararlanabilecekleri belirtilmiştir” değerlendirmesi yapıldı.
Danıştay'ın Ayasofya kararı emsal gösterildi: Atatürk’ün vasiyetine uygun hale getirilmesi için mücadele edeceğiz!91 izlenme
Doktorlara yüzde 16 imama yüzde 100 zam!55 izlenme
Boğaziçi Üniversitesi protestoları nedeniyle tutuklu öğrencilerden Ömer Şengel’e tahliye81 izlenme
ANAR’ın sahibi ve genel müdürü Dr. İbrahim Uslu: Beka sorunu yok ekonomik kriz var95 izlenme
TMO'nun arpa ve buğday ithalatı ihalesinin bedeli 285 milyon dolar!62 izlenme
ODTÜ birincisinden atanmış rektöre: "Bilim Kavaklık’ta yüzlerce ağacı alelacele kesmek değildir. Bilim fikrinin uyuşmadığı öğretim görevlilerini görevlerinden etmek değildir"40 izlenme
Özel iletişim vergisine rekor zam!28 izlenme
CHP’li Başarır, Saray’ın masraflarını açıkladı!105 izlenme
CHP lideri Kılıçdaroğlu: İnatla herkesi kucaklayacağız
TÜRKEN Vakfı’nın genel sekreteri, devlet şirketinden aylık 89 bin lira maaş alıyor!
TÜİK Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı! Beklentinin üzerinde çıktı
Türkiye 38 OECD ülkesi içinde eğitim ve istihdamda sondan birinci oldu!