Isparta'da yaşanan 120 saatlik elektrik kesintisinin ardından şimdi de Konya'da kar yağışı nedeniyle 4 gündür elektrik kesintileri yaşanıyor. 4 gün önce etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle oluşan kesintiden en çok etkilenen bölgelerin Akşehir, Tuzlukçu, Doğanhisar ve Ilgın ilçeleri olduğu öğrenildi. Vatandaşlar, ısınma problemi başta olmak üzere birçok konuda mağduriyet yaşadıklarını belirtti.
DÜŞÜK VOLTAJ NEDENİYLE EŞYALAR KULLANILAMIYOR
Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre; Elektrik kesintilerinden en çok etkilenen ilçe ise Akşehir oldu. Elektrik kesintileri nedeniyle vatandaşların ısınma başta olmak üzere birçok konuda mağduriyet yaşadığı mağduriyet yaşadığını ifade eden CHP Akşehir İlçe Başkanı Ali İlker Gencer şunları söyledi:
“Bölgemizde yaşanan yoğun kar yağışının ardından neredeyse Akşehir merkez dahil olmak üzere tüm mahallelerinde elektrik kesintileri meydana geldi. Kesintilerin bir kısmı giderilse de yaklaşık 4 gündür hala elektrik verilemeyen birçok mahalle mevcut. Bilindiği üzere bölgemiz ağırlıklı olarak hayvancılıkla geçimini sağlamakta. Elektrik yok ise, kişisel ısınma da yok, hayvanların beslenmesi ve sulanması, sağılabilmesi de mümkün olmamakta. Düşük voltaj nedeniyle dayanıklı tüketim malları ve beyaz eşyalar kullanılamaz hale geldi. Hastalıkları nedeni ile evlerinde elektrikli sağlık destek cihazlarına bağlı insanlar ağır mağduriyet yaşamaktalar. Ancak bölgedeki mağduriyet 4'üncü gününde daha da artmış durumda”
İLK KEZ MAĞDURİYET YAŞANIYOR
Vatandaşların kendi imkânlarıyla mağduriyetlerine çözüm üretmeye çalıştığını kaydeden Ali İlker Gencer, “Ağır kış koşullarında yaşlısı genci kendi imkânları ile hayvanlarını sulayabilmek için çatı oluklarından akan kar sularını biriktirip, donmuş pınarlılardan su çekmeye çalışmaktadırlar.
Bazı vatandaşlar ekmek yapımında kullanılan tüplü ocaklar ile ısınmaya çalışmakta, imkânı olanlar ise yakınlarında gecelerini geçirmeye çalışmaktadırlar. Maalesef vatandaşımızın sesini, köylümüzün mağduriyetini duyan yoktur. Memleket ilk kez yoğun kar yağışı ile karşılaşmamıştır ancak ilk kez bu denli mağduriyet yaşamaktadır” dedi.
BİLGİ VERMELERİNİ BEKLEMEKTEYİZ
MEDAŞ yetkilileri ile kesintilerle ilgili görüşmeler gerçekleştirdiklerini ve konun takipçisi olacaklarını aktaran Gencer, “İş özelleştirme ile bitmemelidir, özelleştirilen kurumların sorumluluklarının yerine getirilip getirilmediğinin denetimi, tespiti, gerekli iyileştirme ve yatırımlarının sürekli kontrolü elzemdir. Fatura ödenmediğinde anında tedariki kesebilme yetisine ve teknolojiye sahip kurumun bu şartlarda da aynı hızda ve kabiliyette çözüm sunması gerekmektedir. MEDAŞ ve ilgili yetkililerin konu ile ilgili gelişmeler ve mağduriyetin ne zaman giderileceği hakkında bilgi vermelerini beklemekte ve olayı yakından takip etmekteyiz” dedi.
RUTİN BAKIM YAPILMAYINCA OLAN OLUYOR
Öte yandan CHP Konya Milletvekili Abdullatif Şener de Akşehir'de yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şener, “Akşehir’de elektrik yok. Dördüncü gününe girdi. Vatandaşlar hayvanlarını karları eriterek suluyor. Soğuktan insanlar battaniyelerine sarılarak ısınıyor. Özelleştirme sonrası elektrik şebekelerinde rutin bakım onarım bile yapılmayınca olan oluyor. Sorumlular neredesiniz? İfadelerini kullandı.
Diyanet'ten 6 yaşında evlendirilen kız çocuğuyla ilgili açıklama103 izlenme
Suriyeli sahte rehberden İstanbul'da skandal Atatürk tanıtımı! 'Mustafa Kemal Atatürk tamamı altın olan hamamda özellikle süt banyosu yapıyormuş'54 izlenme
Metin Uca'nın efsane referandum konuşması yeniden izlenme rekorları kırıyor ! 'Evet dersem Recep Tayyip, #Hayır dersem Ülkem !'2990 izlenme
Fon vurgununda yeni gelişme: Seçil Erzan hakkında karar verildi44 izlenme
Mansur Yavaş bir sözünü daha yerine getirdi! Ankara'da öğrenci evlerinde su ve atık su tarifeleri yüzde 50 indirimli olacak!164 izlenme
Hazine lobisi hortumu dayadı çekiyor! Hazine 4 ayda faiz lobisine milyarlarca lira ödedi!34 izlenme
Bir ilde daha ekmeğe zam!35 izlenme
Platform Başkanı tarih verdi: Alkol ve sigaraya zam geliyor!77 izlenme