İran hava savunması, İsrail'e ait bir Hermes İHA'sını düşürdü. Kısa süre sonra görüntülerini yayımladı. Düşürülen bu İHA, İran'ın ilk belgelediği isabetli hava savunması oldu.
İran, belgelenen İHA'nın yanında 3 ayrı İHA'yı da yok ettiğini iddia etti. Tasnim ajansının Pazartesi günü yayımladığı habere göre bu İHA’lar, Hamedan eyaletine bağlı Malayer ilçesinin kırsal bölgesinde vuruldu.
İranlı yetkililer sadece bir İHA'nın kalıntılarını paylaştı. İran basını, savunmanın daha önce de 4 adet F35 uçağını düşürdüğünü iddia etmiş ve iki İsrailli pilotu da rehin aldığını iddia etmişti.
İsrail ise İran üzerinde mutlak hava hakimiyetini kurduğunu açıklamış ve İsrail uçak ve İHA'ların İran üzerinde özgürce hedefleri vurduğunu öner sürmüştü.

Sözcü
İl Özel İdaresi ve AKP'li isim ortaklığında devlet zarara uğratıldı28 izlenme
Gri listeye alınmanın yükü ağır olacak!43 izlenme
Bakan Varank’tan Almanya ile ticaret ve üretim ilişkileri üzerine açıklama33 izlenme
Vatandaşa "Soğan Ekmek Yiyin" tavsiyesi veren AKP’lilerin yeğenlerinin lüks yaşamları! Nereden geliyor bu değirmenin suyu?66 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan 'hâkim' tepkisi: İşin içinden çok pis kokular geliyor39 izlenme
Muharrem İnce iktidarı bombaladı, AKP'lilerin Şehitlerle ilgili sözlerini tek tek hatırlattı !1461 izlenme
Şehit polis Fethi Sekin’in yeni görüntüleri ortaya çıktı!86 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 21.354 yeni vaka tespit edilirken, 101 kişi hayatını kaybetti, 25.619 kişi sağlığına kavuştu!43 izlenme