Home
27 Mart 2024 ( 34 izlenme )
Reklamlar

İsrail’e ‘çakmak gazı, zıpkın satıyoruz’ diyen Ticaret Bakanlığı’na tepki yağıyor


TÜİK raporlarında İsrail ile ticaret ortaya dökülünce Ticaret Bakanlığı’ndan jet hızıyla açıklama geldi. Yapılan açıklamada barut ve patlayıcı madde değil ‘jel yakıt ve çakmak gazı’; silah değil ‘yivsiz av tüfeği yedek parçası ve zıpkın’ ihraç edildiği savunuldu. Bakanlığın açıklamasına tepki büyük oldu.



TÜİK raporunda görülen İsrail ile ticaret verilerine ilişkin açıklamada bulunan Ticaret Bakanlığı, raporda yer alan barut ve patlayıcı maddeler, pirotekni mamülleri, kibritler, piroforik alaşımlar, ateş alıcı maddeler başlığı altında ‘jel yakıt ve çakmak gazı’; silahlar ve mühimmat, bunların aksam parça ve aksesuarları başlığı altında ‘yivsiz av tüfeği yedek parça ve aksesuarları ile balıkçılık malzemeleri’ ihraç edildiğini savundu.

Bakanlığın açıklamasına sosyal medyada tepki yağdı. Yapılan yorumlar arasında Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a istifa çağrıları da yer aldı. İşte o tepkilerin sadece bir kısmı:

    

Kaynak: TELE1

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sosyal medyayı ayağa kaldıran bayrak görüntüsünün aslı ortaya çıktı Ayşe Barımı'ın savcılık ifadesi ortaya çıktı: "Bireysel olarak gittim" Depodan bozma 1+0 daireyi 1 milyon 800 bin TL’ye satan emlakçı daireyi öve öve bitiremedi 11 yaşındaki çocuğu defalarca istismar eden sapıktan dehşete düşüren sözler!