İSTANBUL Yeşilköy’de önceki gün kapılarını açan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nın (IDEF 2025) katılımcı listesi tartışma yarattı. İsrail’in Gazze’ye yönelik 22 aydır devam eden saldırılarında kullandığı askeri malzemeleri üreten şirketlerin de fuarda yer alması tepkilerin odak noktasını oluşturdu.

Bu şirketler arasında ABD merkezli Lockheed Martin, GE Aerospace, Teledyne FLIR, Honeywell ve Leupold & Stevens; İngiltere merkezli BAE Sysytems ve RollsRoyce; Almanya merkezli ThyssenKrupp; Çin merkezli DJI; İtalya merkezli Leonardo yer aldı. Bu şirketlerin İsrail’e sattığı ürünler arasında füzeler, tank motorları, obüsler ve keskin nişancı tüfekleri de bulunuyor.
‘FUARDAN ÇIKARIN’

Gazze için yaptığı destek eylemleri ile bilinen Filistin Eylem Komitesi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada stant kurarak ürünlerini tanıtan söz konusu şirketlerin fuar programından çıkarılması için çağrıda bulundu. Bu yıl 17’ncisi düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı 27 Temmuz pazar günü ziyaretçilere kapılarını kapatacak.
FİLİSTİN Eylem Komitesi, İsrail’e askeri malzeme sağlayan şirketlerin yer aldığı gerekçesiyle fuarı protesto etti. Eylemde, “Her fırsatta Filistin halkının yanında olduğunu söyleyen iktidar, soykırımcı İsrail ordusuna malzeme üretenlerin ürünlerini pazarlamalarını sağlıyor. Bu iki yüzlülüğü artık kimse kabul etmiyor. Fuar derhal iptal edilmeli” denildi. Gözaltına alınan 8 kişiden 1’i tutuklandı.
Nefes
Ekrem İmamoğlu’ndan emekliye: Sandıkta ders verin, tutuşurlar43 izlenme
50 TL artık 5 liraya döndü!40 izlenme
İBB’de iki seçim arasında çok sayıda 'usulsüzlük dosyası' silinmiş!102 izlenme
Katar görüşmelerinde masadaki isim tartışma yarattı: FETÖ'nün yayın organı Zaman'ın ortaklarından...119 izlenme
Çocuk istismarından yargılanan şeyh kendini böyle savundu: Yaşlıyım!310 izlenme
Onur Alp Eker'in ön otopsi raporu ortaya çıktı166 izlenme
Neler oluyor, kandırılıyor muyuz? Sağlık Bakanlığı 1.083 dedi sadece Ankara'da 1400 vaka var!95 izlenme
Tüm gözler Merkez'in faiz kararında! Cumhurbaşkanı Erdoğan sinyali vermişti ve ekonomistler de aynı fikirde.39 izlenme
Süleyman Özışık aracılık iddialarını yalanlamıştı, itiraf gibi videosu ortaya çıktı! 'Soylu'ya binlerce kişinin dosyasını götürdüm, görevlerine iade edildiler'
Abdurrahman Dilipak açıkladı: İslami camiada katalogla çalışan çok eşlilik ajansları var!
AKP'li belediyenin satışa çıkardığı ata topraklarına böyle sahip çıktılar!
Yarım asırlık dev şirket de konkordato ilan etti!