Filistinli direniş örgütleri ile İsrail güçleri arasında Hamas’ın Aksa Tufanı operasyonuyla başlayan çatışmalar dördüncü gününde devam ediyor.
İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 900'ü geçti.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.
Açıklamada, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 260'ı çocuk, 200'ü kadın 900 Filistinlinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
İsrail basınına göre Gazze'den düzenlenen saldırılarda ölen İsraillilerin sayısı 1000'i geçti.
FİLİSTİN BAŞBAKANI'NDAN GIDA VE TIBBİ YARDIM İÇİN GÜVENLİ KORİDOR TALEBİ
Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'nde insani kriz yaşanabileceği uyarısında bulunarak, bölgeye gıda ve tıbbi yardım girişi için güvenli koridorların açılmasını istedi. Gazze'deki elektrik ve su kesintisinin de insani bir felakete yol açabileceği uyarısında bulunuldu.
İSRAİL SAVUNMA BAKANI TAM TAARRUZ'A GEÇİYORUZ
İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin "Tüm kısıtlamaları kaldırdım. Bölgeyi kontrol altına aldık şimdi tam taarruza geçiyoruz." dedi. Gallant, Gazze'deki duruma ilişkin yaptığı değerlendirmede, Hamas'ın "pişman olacağını" ve Gazze'nin "asla eskisi gibi olmayacağını" söyledi. Gallant, "Tüm kısıtlamaları kaldırdım. Bölgeyi (Gazze Şeridi sınırını) kontrol altına aldık şimdi tam taarruza geçiyoruz." ifadesini kullandı.
THY, İSRAİL'E UÇUŞLARA ARA VERDİ
Türk Hava Yolları (THY), İsrail'de yaşanan mevcut durum nedeniyle bu ülkeye seferlerine ara verdi.
THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, X hesabından yaptığı paylaşımda, seferlerin durdurulduğunu belirterek, "İsrail'de yaşanan mevcut durum sebebiyle seferlerimize ikinci bir bildirime kadar ara verilmiştir" dedi.
BirGün
Levent Gültekin, AKP'nin istediği başkanlık sistemini mükemmel anlatıyor !1316 izlenme
‘TL mevduat faizleri arttı ama KKM’den çıkanların çoğu dolara gidiyor’41 izlenme
Nureddin Nebati’nin açıklamaları kafaları karıştırdı: 20 Aralık gecesi neler oldu?76 izlenme
Hakan Ateş’in 188 sayfalık ifadesi dosyada: “Seçil Erzan’ın topladığı paralar Terim’e aktı”103 izlenme
Canan Kaftancıoğlu: Yendik, yine yeneceğiz!117 izlenme
Kapalı toplantıda Özgür Özel'den sürpriz açıklama: "Beni ve aradaşlarımı ihraç edebilirler"17 izlenme
AKP Salda Gölü'nde kendi dediğini bile yapmamış150 izlenme
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Erdoğan'a hakaret davasından beraat etti!112 izlenme