İsrail'de görevde olan yaklaşık bin adet doktor, kendilerine "İsrail Askerlerinin Hakları İçin Doktorlar" adını veren bir grup tarafında yazılan mektubu imzaladı.
Mektupta, hastanelerin meşru bir hedef olabileceği belirtilirken "Hastanelere saldırmak İsrail ordusunun hakkıdır, hatta görevidir" sözleri dikkat çekti.
Quds News Network'te yer alan habere göre, "Profesyonelce çalışan doktorlar olarak, buradan yalvarıyoruz" ile başlayan mektup, "Katil terör örgütleri, cinayet ve terör karargahlarını, kendi elleriyle meşru bir amaç için hastanelerin ayrılmaz bir parçası olarak inşa ettiler" cümlesiyle devam etti.
Hastanelerin bombalansmasının "meşru hak" olarak görüldüğü mektupta, Hamas'ın 7 Ekim günü düzenlediği "Aksa Tufanı" operasyonu hatırlatılarak Hamas'ın "IŞİD'den daha kötü bir terör örgütü" olduğu vurgulandı.
Mektupta, yaralıları taşırken bombaların hedefi olan ambulanslara ilişkin "Hamas'ın kontrolünde" denildi.
"Batı'nın ahlak anlayışından faydalanmak için hastaneleri terörist yuvalarına dönüştürmeyi uygun gören Gazze sakinleri" sözleriyle devam eden mektupta, "(Gazze sakinleri) Onlar kendi yıkımlarını kendileri getirdiler" ifadeleri yer aldı.
KRT
Ali Ağaoğlu’nun pişkinliği ! 'Millet fakir, İstiklal’e karanfil bıraktı, ben gül'1104 izlenme
Ülkenin hali ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi !669 izlenme
Esenyurt'ta bayılma numarasıyla çevredeki vatandaşlara duygu sömürüsü yaparak para toplamaya çalışan simitçi ifşa oldu!30 izlenme
Sedat Peker'in işaret ettiği hesaptan bomba video geldi! Uyarı yaptı 'sonrası tufan' dedi!109 izlenme
Özgür Özel 'Geliri öğrencilere verilecek' demişti: Millete Emanet kitabı kapış kapış gidiyor14 izlenme
AKP'li Üsküdar Belediyesi zabıtaları, kadın seyyar satıcıya saldırdı !216 izlenme
Oğluna böbreğini veren baba, ameliyat parasını bulamıyor193 izlenme
Altın Kelebek Ödülü alan Ezgi Mola tüm vekillere çağrı yaptı 'TBMM’de kimsenin görüşüyle ilgilenmiyorum, kadınlar için tüm canlılar için eşit yaşam hakkının olduğu bir yasa çıkarılmasını diliyorum'36 izlenme