TÜİK'in Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre, 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2022 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre 65 bin kişi artarak 3 milyon 853 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,1 puanlık artış ile yüzde 11,3 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 9,7 iken kadınlarda yüzde 14,5 olarak tahmin edildi.
İstihdam edilenlerin sayısı 2022 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre 408 bin kişi artarak 30 milyon 371 bin kişi, istihdam oranı ise 0,6 puanlık artış ile yüzde 47,1 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 64,7 iken kadınlarda yüzde 29,8 olarak gerçekleşti.
İşgücü 2022 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre 473 bin kişi artarak 34 milyon 225 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,7 puanlık artış ile yüzde 53,1 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 71,6, kadınlarda ise yüzde 34,9 oldu.
1524 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,8 puanlık azalış ile yüzde 20,0 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 18,1, kadınlarda ise yüzde 23,7 olarak tahmin edildi.
İstihdam edilenlerden referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 2022 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre 0,2 saat artarak 45,1 saat olarak gerçekleşti.
Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı 2022 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre 0,7 puan azalarak yüzde 21,7 oldu. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 14,8 iken potansiyel işgücü ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 18,5 olarak tahmin edildi.
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Sel ve fırtına nedeniyle 9 kişi hayatını kaybetti, 11 denizci ise kayıp36 izlenme
Fırsatçılara gün doğdu! Maske fiyatlarında inanılmaz artış!121 izlenme
Çiçekçi kadının kızının Oxford’da eğitim görmediği ortaya çıktı!36 izlenme
EBRD’den Ankara EGO’ya 57,1 milyon euro kredi!94 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan vatandaşa mesaj! "Ortak hayallerimizin iktidarını kuracağız"18 izlenme
AKP'li belediye vermeye doymadı, verdi de verdi! Vatandaşın parası 'belediyenin mimarı'na!67 izlenme
Vicdansızlar bunu da yaptı! Tuzak kurup şehit tazminatını gasp ettiler… Şehit babasından yürek yakan feryat15 izlenme
Deli Dumrul gerçek oldu: Geçenden de para alıyorlar geçmeyenden de!169 izlenme