Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı işsizlik verilerini açıkladı.
Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı bir önceki aya göre yüzde 0,3 azalarak 10,9 seviyesinde gerçekleşti.
Hanehalkı İşgücü Araştırması sonuçlarına göre; 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2022 yılı mayıs ayında bir önceki aya göre 56 bin kişi azalarak 3 milyon 785 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise 0,3 puanlık azalış ile yüzde 10,9 seviyesinde gerçekleşti. İşsizlik oranı erkeklerde yüzde 9,5 iken kadınlarda yüzde 13,8 olarak tahmin edildi.

İstihdam edilenlerin sayısı 2022 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 358 bin kişi artarak 30 milyon 839 bin kişi, istihdam oranı ise 0,5 puanlık artış ile yüzde 47,8 oldu. Bu oran erkeklerde yüzde 65,3 iken kadınlarda yüzde 30,6 olarak gerçekleşti.
İşgücü 2022 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 302 bin kişi artarak 34 milyon 624 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,4 puanlık artış ile yüzde 53,6 olarak gerçekleşti. İşgücüne katılma oranı erkeklerde yüzde 72,2, kadınlarda ise yüzde 35,5 oldu.
1524 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,2 puanlık artış ile yüzde 20,3 oldu. Bu yaş grubunda işsizlik oranı; erkeklerde yüzde 17,6, kadınlarda ise yüzde 25,5 olarak tahmin edildi.
İstihdam edilenlerden referans döneminde işbaşında olanların, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış haftalık ortalama fiili çalışma süresi 2022 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 0,9 saat azalarak 44,0 saat olarak gerçekleşti.
Genç erkek işsizliği erkeklerde yüzde 0,3 azalırken genç kadın işsizliğinin Mayıs'ta yüzde 1,2 arttığı görüldü.
Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan atıl işgücü oranı 2022 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre 0,8 puan artarak yüzde 22,4 oldu.
Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 16,0 iken potansiyel işgücü ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 17,7 olarak tahmin edildi.
Savaşın 8. ayında millete seslendi! Zelenskyi, öldürülen Rus askerlerinin sayısını açıkladı28 izlenme
CHP’li Özel’den Soylu’ya: Ey hadsiz Süleyman! Hodri meydan…88 izlenme
Muharrem İnce suç duyurusunda bulundu101 izlenme
AKP’li Üsküdar Belediyesi su böreği ihalesini 9. kez bakın kime verdi?34 izlenme
Arap akını! Yabancı sermayede Araplar’ın ağırlığı artıyor39 izlenme
Vatandaşa ucuza satmak yerine kasa kasa patatesi çöpe döktüler22 izlenme
Görüntüler Sakarya'dan: Nakşibendi tarikatı mensupları sokak ortasında zikir çekti!41 izlenme
Son ankette dikkat çeken sonuç: AKP kalelerinde mum gibi eriyor16 izlenme
Yandaş Yeni Şafak yazarı Gezeravcı’nın Atatürk mesajını hedef aldı!
Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'deki 13 yıllık dönemine son veren yeni başkan Özgür Özel oldu
Sedat Peker 'son şahit' demişti: BBP'li Karahasanoğlu 'istifa' etti
Yüzde 100 kusurlu ama serbest! Kızılay eski Başkanı Kerem Kınık'ın kızının yargılandığı dava ertelendi