Home
14 Aralık 2020 ( 81 izlenme )
Reklamlar

İstanbul’a 142 yeni Halk Ekmek büfesi için ilk adım atıldı!


İstanbul’a yeni 142 Halk Ekmek büfesi açılması teklifi İBB Meclis gündemine geldi. CHP grubu yeni büfelerin açılabilmesi için talebin hemen gündeme alınarak karara bağlanmasını istedi. Çoğunluktaki AKP grubu, talebin “teklif” olarak gündeme gelmesini istedi ve talep daha sonra karara bağlanmak üzere komisyona havale edildi.



İBB Meclisi'nin aralık ayı oturumlarının ilk bileşiminde CHP grubu yeni Halk Ekmek büfelerini gündeme getirdi.

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, gündeme alınarak teklif karar olarak oylanmak üzere CHP grubunun teklifini okudu.

YOĞUN TALEBİN KARŞILANMASI İÇİN 142 YENİ BÜFE İSTENDİ

Balyalı  “Halk Ekmek olarak yaşanan yoğun talebin karşılanması için yeni büfelerin açılmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Ekteki listede adresleri bulunan 142 adet nokta için ihtiyaç sahipleri olan üçüncü kişiler tarafından çalıştırılmak üzere yeni Halk Ekmek büfe yerlerinin İstanbul Halk Ekmek A.Ş'ye tahsisi konusunda yetki verilmesini” istedi.

AKP TEKLİF OLARAK SEVK EDİLMESİNİ ÖNERİSİ

AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, konunun teklif karar olarak değil “teklif” olarak komisyona sevk edilmesini önerdi. Gökkuş, yeni büfe yerlerinin Hukuk Komisyonu tarafından incelenmesi gerektiğini söyledi.

CHP’NİN TALEBİ REDDEDİLDİ

CHP grubunun hemen gündeme alınarak teklif karar olarak kabul edilmesi talebi oy çokluğu reddedildi.

KOMİSYONA SEVK EDİLDİ

AKP grubunun isteği üzerine yeni Halk Ekmek büfelerinin tahsisi teklifi oybirliği ile komisyona sevk edildi. Teklif, komisyon tarafından incelenip rapor haline getirilerek önümüzdeki günlerde meclise sunulacak. 


http://www.krttv.com.tr/gundem/istanbula142yenihalkekmekbufesiicinilkadimatildih57349.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İsmail Saymaz hakkındaki gizli soruşturma için konuştu: "Neyle soruşturulduğumuzu dahi bilmiyoruz. Ne suç işlemişiz? Neden sosyal medyadaki trollerden öğreniyoruz?" Büyükçekmece Belediyesi Başkanvekili Ahmet Şahin ile şoförü Sonkan Turan tutuklandı Sağlık Bakanı açıkladı: 11.302 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.757.460’a, can kaybı da 28.901’e yükseldi! Sinan Ateş’i öldürme talimatını kim verdi? Arkadaşı da MHP’deki ‘Süper İkili’yi işaret etti