Anasayfa1
09 Aralık 2024 ( 35 izlenme )
Reklamlar

İstanbul’a büyük gözaltı


İçişleri Bakanlığı, bakanlık çatısı altındaki kamu kurum ve kuruşlarının 2024 yılı kış teftiş programı çerçevesinde İstanbul’da denetim başlattı.


Mülkiye Teftiş Kurulu’ndan görevlendirilen müfettiş heyeti, altı hafta boyunca İstanbul Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve kaymakamlıklar üzerinden tüm ilçe belediye başkanlıklarıyla birlikte üç havalimanı, Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik, AFAD, Göç İdaresi, Nüfus İdaresi, Ambarlı Deniz Limanı, İSKİ, İETT’yi denetleyecek.

Bakanlık birimlerine yönelik 2024 Yılı Kış Teftiş Programı’na İstanbul Valiliği’ni de aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatıyla İstanbul’u 20’ye yakın müfettiş bakanlıkla bağlantısı olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarını denetleyecek. Müfettişler, denetlemeler sonucunda hazırlayacakları raporları bakanlığa gönderecek. Denetimlerde, adli veya idari iş ve işlemlerde belirlenecek eksiklikler ve suçlar sonrasında bakanlıktan soruşturma izni isteyerek savcılıklara suç duyurusunda bulunacak. Müfettişler, aynı denetimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın (İBB) yanı sıra kaymakamlıklar üzerinden 39 ilçenin belediye başkanlıklarını, İBB’ye bağlı İSKİ ve İETT’yle birlikte Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığı’nın iş ve işlemlerini kontrol edecek.

BirGün

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Hatay'ın Arap yurdu olduğunu iddia eden imam Halil Konakçı'ya yargıdan karar çıktı Benzine zam haberine sansür! Menzil tarikatı şeyhi, lüks aracına vergi ödememek için 'M' plaka aldı ! Kanal İstanbul korkusu AKP'li belediyeye canlı yayını kapattırdı! CHP’li üyeler tepki gösterip Meclis'i terk etti