İçişleri Bakanlığı, bakanlık çatısı altındaki kamu kurum ve kuruşlarının 2024 yılı kış teftiş programı çerçevesinde İstanbul’da denetim başlattı.
Mülkiye Teftiş Kurulu’ndan görevlendirilen müfettiş heyeti, altı hafta boyunca İstanbul Valiliği bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve kaymakamlıklar üzerinden tüm ilçe belediye başkanlıklarıyla birlikte üç havalimanı, Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik, AFAD, Göç İdaresi, Nüfus İdaresi, Ambarlı Deniz Limanı, İSKİ, İETT’yi denetleyecek.
Bakanlık birimlerine yönelik 2024 Yılı Kış Teftiş Programı’na İstanbul Valiliği’ni de aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatıyla İstanbul’u 20’ye yakın müfettiş bakanlıkla bağlantısı olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarını denetleyecek. Müfettişler, denetlemeler sonucunda hazırlayacakları raporları bakanlığa gönderecek. Denetimlerde, adli veya idari iş ve işlemlerde belirlenecek eksiklikler ve suçlar sonrasında bakanlıktan soruşturma izni isteyerek savcılıklara suç duyurusunda bulunacak. Müfettişler, aynı denetimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın (İBB) yanı sıra kaymakamlıklar üzerinden 39 ilçenin belediye başkanlıklarını, İBB’ye bağlı İSKİ ve İETT’yle birlikte Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığı’nın iş ve işlemlerini kontrol edecek.
BirGün
Mevsimlik ÇAYKUR işçileri Rize’de kadro sözünü tutmayan AKP’nin kapısına dayandı, iki kişi gözaltına alındı!45 izlenme
Gurbetçi kadın ezber bozdu: 'Evet tuvalet temizledik ama yeri geldi bakanın bindiği arabayı altımıza çektik. Burada temizlik yapan 1 kilo et yiyemiyor'37 izlenme
Erdoğan ‘Ne işsizliği ya?’ demişti: 10 temizlik işçisi kadrosuna 6 bin kişi başvurdu!30 izlenme
1354 işçi alımına 21 bin 894 kişi başvurdu27 izlenme
Buse Terim “Babamla para konuşmam” dedi, Fatih Terim’in attığı mesajlar ortaya çıktı!41 izlenme
Zekeriya Öz'ün borcunu devlet ödüyor!2229 izlenme
Halka ucuz ürün satan 5 markete kilit vuruldu: Tabelaya 500 milyon lira harcayan Genel Müdür ruhsat için 200 bin TL vermedi24 izlenme
Mahkemeden 'Salda Gölü' kararı109 izlenme