Yerel seçimlerin ardından ülke genelindeki belediyelerin büyük bölümünde ağırlığını kaybeden AKP'nin, belediye hizmetlerini internet üzerinden uzaktan kontrol altına alarak adeta sanal kilit vuracağı belirtiliyor.
Belediye Yazılım Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BEYSİAD) Başkanı Mehmet Özyirmidokuz, halen belediyelerin ayrı ayrı yürüttüğü internet hizmetlerinin tek elden İçişleri Bakanlığı'na geçeceğini, yeni yöntemle birlikte Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehir belediyeleri de dahil tüm belediyelerdeki verilerin İçişleri Bakanlığın kontrolüne gireceğini söyledi.
Özyirmidokuz, yeni sistemin devreye girmesiyle muhalefet partilerinin yönettiği belediyelerin kendi projelerini uygulayamayacağını, merkezden gelen projelerle halka hizmet sunmak zorunda kalacağını, belediye ve halka ait bilgilerin ise belediyelerden alınıp direkt bakanlığa verileceğini bildirdi.
İktidarın hazırladığı Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı'na göre, muhalefet ya da iktidarın yönetiminde olduğuna bakılmaksızın ülke genelindeki tüm belediyelerin internet üzerindeki hizmetleri, iktidarın kontrolündeki tek veri tabanından ve ortak altyapıdan yönetilecek.
Düzenlemeyi değerlendiren BEYSİAD Başkanı Mehmet Özyirmidokuz, halen belediyelerin vergi ödemeden yaşlı bakım hizmetlerine kadar tüm projelerinin bilgisayar altyapısının BEYSİAD üyesi uzmanlaşmış kuruluşlar tarafından kurulup işletildiğini, yeni sistemde ise tüm belediyelerin tek bir veri tabanına bağlanarak özerk yapılarının gözardı edileceğini söyledi. Özyirmidokuz, şu uyarılarda bulundu:
Proje ortağı olan Çevre Bakanlığı'nın aksine İçişleri Bakanlığı'nın uzmanlaşmış tüm firmaları ve yetişmiş personeli işsiz bırakacak şekilde tek merkezden kontrol yöntemine geçtiğini belirten BEYSİAD Başkanı Mehmet Özyirmidokuz, yeni projeyle iktidar ya da muhalefet, mega kent ya da küçük şehir ayırt edilmeden tüm belediyelerin aynı uygulamayı kullanarak hizmet üretmek zorunda kalacağını bildirdi.
Seçimle gelen belediye yönetimlerinin bir sonraki seçimi kazanmak için hizmet yarışına girdiğini hatırlatan Özyirmidokuz, bilişim teknolojilerinin tek merkezden tektipleştirilmesi nedeniyle vatandaşın alacağı hizmetlerin aksayacağını ve akıllı şehir projelerine darbe vuracağını söyledi.
Emekli vatandaş 10 bin TL emekli maaşını çok buldu: 'Benim aylığımdan alsınlar, bana ekmek soğan versinler gerisini sağlık kurumlarına, silahlı kuvvetlere versinler'44 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Görevden uzaklaştırılan polislerin evlerine baskın!44 izlenme
Jandarma İmamoğlu'nu merdivenden itti! "Merdivenden aşağı düşecektim. Beni kim itti az önce? Bir daha yapmayın. Hakkınızda suç duyurusunda bulunurum"48 izlenme
Bir çöküşün hikâyesi: AKP sosyal medya ilanı ile ilçe başkanı arıyor!73 izlenme
Gazeteci Barış Pehlivan'ın davası ertelendi44 izlenme
Buket Aydın'ın rezil olduğu anlar! 'Kitabınızın ingilizcesini gördüm' diye ısrar edince Davutoğlu düzeltmek zorunda kaldı!105 izlenme
CHP’li Erdoğdu’dan flaş iddia: 3. Havalimanı ihalesinde 32 Milyar TL yolsuzluk yapıldı!720 izlenme
Bir can daha... Aylardır işsiz olan genç müzisyen intihar etti...62 izlenme
Yine Bodrum, yine rant: Kamu alanı özel şirkete satıldı, sosyal ve kültürel alana villalar kondu
Firari FETÖ'cü kızının videosunda ortaya çıktı! 'Türkiye'de kalanlar taş yiyor' FETÖ'nün yöneticileri refah içinde
Die Welt: Berlin'de 10 bin kişi Erdoğan'ı protesto etmek için sokağa çıkacak!
Bilim Kurulu'na böyle mektup yazdılar: Hemen istifa etmelisiniz