Türkiye'nin yakın zamandaki kırılma noktalarından birisi 31 Mart yerel seçimleri oldu. AKP'nin kurulup iktidara gelmesinin ardından ilk defa ikinci parti olması, CHP'nin 47 yılın ardından yeniden ülkenin birinci partisi olması birçok gelişme ve kırılmaları da beraberinde getirdi.
Toplumun çok büyük bir kısmının CHP'li belediyeler tarafından yönetiliyor olması ve Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş gibi yapılan bütün anketlerde cumhurbaşkanı seçilmesine kesin gözü ile bakılan isimlerin toplumda büyük bir oranda destek görmesi dün 5. dalga olarak görülen operasyonların da yapılmasına yol açtı.
İlki 19 Mart tarihinde yapılan İBB'ye yönelik operasyonlarda 15.5 milyon vatandaşın oyu ile cumhurbaşkanı adayı seçilen, İBB seçimlerini 2 defa kazanan Ekrem İmamoğlu gözaltına alındı.
İmamoğlu'nun gözaltına alınmasından önce Beşiktaş ve Esenyurt Belediyelerine düzenlenen operasyonlar ile iki ilçenin belediye başkanları tutuklandı. İmamoğlu ile beraber Şişli Belediye başkanı Resul Emrah Şahan'da gözaltına alınıp tutuklandı.
Dün yapılan son 5. dalga operasyonu ile beraber İstanbul'da 3 CHP'li belediye başkanı hakkında daha gözaltı kararı verildi. 31 Mart tarihinde İstanbul'da 26 belediye CHP'li başkanlar tarafından yönetilmeye başlandı.
İmamoğlu dahil hali hazırda 9 CHP'li belediye başkanı şu an ya tutuklu ya da gözaltında:
İBB'ye yönelik 5'inci dalga operasyonlarda 5 ilçe belediye başkanı ve İBB'den üst düzey yöneticilerin de aralarında olduğu 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Hakkında gözaltı kararı verilenler arasında Avcılar, Büyükçekmece ve Gaziosmanpaşa belediye başkanları ve eski CHP'li vekil Aykut Erdoğdu da bulunuyor.
Adana'da Seyhan ve Ceyhan belediyelerine yönelik operasyonda, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin'in eşi Celal Tekin ile Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın babası, Ceyhan Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Aydar'ın da aynı dosya kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi...
Valizi alan Almanya'ya kaçacak: Yüzde 12 zam yaptılar30 izlenme
Erdoğan 'büyüme' masalları anlatırken, polislerin kumanyalarından kalan yiyeceklere vatandaşlar hücum etti!44 izlenme
Yıllardır savaşan ülkenin parası Türk lirasından daha değerli!15 izlenme
İktidar belediyeleri 2,4 milyar TL borç bıraktı24 izlenme
Dış ticaret açığı Mayıs'ta rekor kırdı!32 izlenme
Ekrem İmamoğlu ‘Tutanaklar olmasaydı süreç o gece biterdi!’250 izlenme
MKP'den AKP'ye tehdit gibi ittifak tepkisi 'Biz çekilirsek, AKP iktidarı biter'181 izlenme
5 ayda 4 milyon kişi daha icralık oldu: ‘Saray rejiminde refah değil icra geldi’15 izlenme