Türkiye tarihi bir seçime doğru ilerlerken İstanbul’da bir araya gelen duayen gazeteciler, 2024’e dair beklentilerini aktardı. Gazeteciler, ülkenin bir kader seçimine doğru gittiğine işaret ederek “Türkiye’nin 2028’e kadar olan rotasının yerel seçimlerin sonuçlarına göre belirlenecek” yorumunu yaptı. Yazarımız Rahmi Turan’ın değerlendirmeleri şöyle:
GENEL SEÇİM KADAR ÖNEMLİ
■ Bu belediye seçimlerinde eğer muhalefet iyi bir sonuç alırsa Türkiye’nin kaderi değişir. Neden değişir? İktidar 2028’e kadar sürdüremez. Bir erken seçim gündeme gelir. Ama CHP belediyeleri kaybederse işte o zaman AKP’yi tutacak hiçbir güç kalmaz. Genel seçimler kadar önemli.
■ Ekonomi yönetima<xinin başına getirilen Mehmet Şimşek’in uluslararası alanda bir saygınlığı var, ancak eli kolu bağlı. 31 Mart’tan sonra rasyonel politikalar izlenecek o zaman bugünleri arar hale geleceğiz. Ağır önlemler yürürlüğe konsa dahi 2 yıldan evvel toparlanmamız mümkün değil. Demek ki 2 yıl bu millet büyük çile çekecek.

DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA
Gazeteci Merdan Yanardağ da, demokrasinin tehlike altında olduğuna işaret ederek şu tespiti yaptı:
■ Türkiye kuralları olmayan, Anayasası askıya alınmış, demokratik hak ve özgürlüklerin sınırlanmış orta çağın rejimi diye ifade edebileceğimiz bir düzene sürükleniyor. Bu rejimin temel özelliği hiçbir kurala bağlı olmamasıdır.
■ Türkiye statü kaybediyor ve kurumları çöküyor. Bu bir tehdit ve buradan tek çıkış yolu demokratikleşme.
Gazeteci Özdemir, 2024 öngörüsünü anlattı:
Borsadaki gelişmeleri değerlendiren gazeteci Remzi Özdemir, borsanın bugün hâlâ ucuz olarak kalmasının en büyük nedeninin mevduat faizleri ve kredi faizlerinin yüksek olması olduğunu belirtti. Özdemir “Mevduat faizlerinin cazip olması nedeni ile borsaya yeni para girişi yok özellikle küçük yatırımcı gelmiyor. Borsanın kurtulabilmesi için öncelikle borsaya yabancı yatırımcının gelmesi lazım. Halka arzlarda 100 milyara yakın para çekildi 2024’te eldeki verilerle borsanın hızlı bir yükselişi teknik olarak mümkün olmuyor” dedi. Para politikalarına bir güven oluştuğunu ancak kritik meselenin yabancı yatırımcının Türkiye’ye gelip gelmemesi olduğunu anlatan ekonomist Selçuk Geçer ise “Sadece faiz artırımı yeterli değil bunun yanına doğru kur politikasını koymak zorundasınız. Seçimlerden sonra 6065 TL civarında bir dolar kuru olmalı. Kuru 3035 aralığında tutarsanız faizi ne kadar verirseniz verin insanlar gelemez” yorumunu yaptı.

TEK ÇIKIŞ NOKTAMIZ DEMOKRATİKLEŞME: İstanbul’da buluşan gazeteciler, siyaset ve ekonominin nabzını tuttu. Sorunlardan çıkış yolunun demokratikleşme olduğu konusunda görüş birliğine varıldı.
Sözcü
Binlerce genç kızı kurtaran, cüzzamı bitiren bir insana alçak iftira! Takipçi toplamak için Türkan Saylan'a saldırdı!41 izlenme
Afişlere bile tahammül edemediler: Esenyurt'ta Ahmet Özer fotoğrafları söküldü19 izlenme
TTB davasında karar çıktı28 izlenme
4.9 ton kokain soruşturmasında yeni gelişme41 izlenme
Muharrem ince Twitter’dan isyan etti!4112 izlenme
Atatürk’ün eserini yıktılar kiraya çıktılar!118 izlenme
Kız çocuğuna taciz iddiası kenti ayağı kaldırdı!106 izlenme
Sedat Peker'den şantaj itirafından sonra flaş hamle: Savcılara seslendi, bombaları patlattı!79 izlenme
İBB'nin metrobüs alımı engellenirken iktidardan Pakistan'a metrobüs hizmeti!
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 12.213 yeni vaka tespit edilirken, 37 kişi hayatını kaybetti, 13.568 kişi iyileşti!
Okullara gönderilen kömürü bile çalmışlar!
Baraj önüne baraj koyuyorlar! Seçim ittifaklarına yüzde 5 engeli mi geliyor?