Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), İstanbul Silivri’de doğalgaz boru hattı inşa etmek için araziye acele kamulaştırma yoluyla el koyma kararı aldı. Karar, arazi sahibiyle yaşanan fiyat anlaşmazlığı sonrası mahkeme kararıyla hayata geçirildi.
EnerjiGünlüğü'nün haberine göre TPAO, Trakya bölgesindeki Fevzipaşa12 ve Çanta2 doğalgaz kuyuları arasında boru hattı döşemek istiyor. Her iki kuyu da kurumun, İstanbul ili sınırlarında yer alan AR/TPO/K/F20d3,d4 pafta numaralı arama ruhsatı kapsamında bulunuyor.
Proje için ihtiyaç duyulan taşınmaz, Silivri’nin Balaban Mahallesi'nde, 223 ada 18 parsel üzerinde yer alıyor. Söz konusu arazinin 1.873,24 metrekarelik bölümü için kamulaştırma talep edildi.

TPAO, ilgili araziyi mülkiyet sahibiyle anlaşarak satın almak istedi. Ancak taraflar arasında uzlaşma sağlanamayınca, şirket Silivri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu.
Mahkeme, “anlaşma yoluyla satın alınmasının mümkün olmadığı” gerekçesiyle acele el koyma kararı verdi. Bu karar doğrultusunda TPAO, 6491 sayılı Türk Petrol Kanunu’nun 10. maddesine dayanarak resmi kamulaştırma talebinde bulundu.
Sözcü
Trump, klise şovunu böyle savundu!54 izlenme
Bir zam da mutfak tüpüne! 500 lirayı geçti36 izlenme
AKP’li vekilden boğaza nazır kaçak villa31 izlenme
AKP’li başkan parayla ödül aldı ödemesini İYİ Parti’ye bıraktı36 izlenme
MB’den elektriğe yeni zam sinyali!43 izlenme
Sözde ilahiyatçı Cevat Akşit 'Cinsel münasebet esnasında afedersiniz eşeklerin yaptığı gibi tamamen soyunmayın !'309 izlenme
Tarikat fetva verdi, AKP'li belediye tekel bayisini kapattı !258 izlenme
İBB’nin sitesine İmamoğlu ile birlikte Atatürk geri geldi!132 izlenme
Emekliler yılı bitti, indirimli ulaşım tarih oldu!
İşçileri açlık grevine devam ederken Fernas’ın patronu yine ballı ihaleyi kaptı!
Eski AKP'li isimden AKP'li büyükşehir belediyesi hakkında flaş iddialar! "İhalelerde şike var, şaibe var"
Bankacılık sektöründe kriz: Nakit avanstan sonra ticari kartlara da sınırlandırma