Tüketici fiyatlarındaki yıllık artış Ağustos'ta yıllık bazda yüzde 74,17, aylık bazda yüzde 8,8 olmuştu.
2023 Eylül ayında İstanbul'da; perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 5,46, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yüzde 3,94 oranında arttı.
2022 Eylül ayına göre 2023 Eylül ayında yaşanan fiyat değişimlerini gösteren bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksinde yüzde 73,18, Toptan Eşya Fiyatları İndeksi’nde ise yüzde 67,79 olarak gerçekleşti.
HARCAMA GRUPLARINDAKİ ARTIŞ
Eylül 2023'de perakende fiyatlarda bir önceki aya göre; Diğer Harcamalar grubunda yüzde 48,08, Giyim Harcamalarında yüzde 14,50, Kültür Eğitim ve Eğlence Harcamalarında yüzde 7,38, Ev Eşyası Harcamalarında yüzde 4,47, Gıda Harcamalarında yüzde 4,31, Sağlık ve Kişisel Bakım Harcamalarında yüzde 3,50, Konut Harcamalarında yüzde 3,22 ve Ulaştırma ve Haberleşme Harcamalarında yüzde 0,38 artış izlendi.
Eylül 2023'de toptan fiyatlarda bir önceki aya göre; İnşaat Malzemeleri Grubunda yüzde 7,28, Gıda Maddeleri Grubunda yüzde 5,65, Mensucat Grubunda yüzde 5,15, Kimyevi Maddeler Grubunda yüzde 2,77, Yakacak ve Enerji Maddeleri Grubunda yüzde 1,82, İşlenmemiş Maddeler Grubunda yüzde 1,30 Madenler Grubunda yüzde 0,60 artış izlendi.
KRT
Liste açıklandı, Zimbabve’nin bile gerisinde kaldık182 izlenme
Narin'in bedeninin taşındığı arabaya dair yeni görüntüler çıktı25 izlenme
AKP'nin 'yanlış' ekonomi yönetiminin faturası vatandaşa çıktı26 izlenme
Namazda kalp krizi geçirdi, ilk önce belediye başkanı harekete geçti.27 izlenme
Diyarbakır'da tabela krizi: Türkçe karartıldı, kaymakam devreye girdi7 izlenme
Türk bilim kadınına, Amerika’dan ‘Üstün Liderlik’ ödülü220 izlenme
Teğmenlere kumpas soruşturması: Avukatlara dosya engeli31 izlenme
Seçim sonrası Amerikan dergisinden flaş yorum: Milyonların aklındaki soruyu sordular142 izlenme
Ekrem İmamoğlu: Vali’ye hakaret etmedim! Bize Pontus, Yunan, terörist dediler bunlar kimseyi rahatsız etmedi
TEDAŞ verileri çalındı! 208 bin kişinin bilgileri tehlikede
Dolar düşünce halay çekmişlerdi: 26 TL'yi geçince böyle tepki verdiler
Gülşen, ev hapsi şartıyla serbest bırakıldı.