Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğini duyurdu. "Yarısı Bizden" kampanyası kapsamında İstanbul'da 350 bin konutun dönüştürüleceğini belirten Erdoğan, her bağımsız bölüm için 1,5 milyon lira destek sağlanacağını açıkladı. Bu destek, 100 bin lira kira desteği, 800 bin lira hibe ve 700 bin lira çok uygun şartlarda kredi olarak verilecek.
Kredilerin ödemeleri evler tamamlandıktan sonra başlayacak ve ilk yılı faizsiz olarak tahsil edilecek. Kalan yıllarda kredi maliyet oranının TÜFE'nin yarısı kadar olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu destekle vatandaşların evlerini güvenli, huzurlu ve mutlu bir şekilde tamamlayabileceklerini ifade etti.
Erdoğan, ayrıca kentsel dönüşümle ilgili olarak "Yarısı Bizden" kampanyasına yoğun ilgi olduğunu, bugüne kadar 1 milyon 233 bin bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını ve 71 binin üzerinde bağımsız bölümde yüzde 100 anlaşma sağlandığını açıkladı. Kampanyanın İstanbul'un güvenli bir şekilde dönüşümünü sağlamayı amaçladığını belirten Erdoğan, başvuruların devam ettiğini ve 350 bin konutun dönüştürülmesini hedeflediklerini vurguladı.
AKP'liler Bakana özendi Yunanistan'a tatile gitti: "Kanun teklifimi basından öğreniyorum"13 izlenme
6 yaşındaki çocuk gelinin annesinin ifadesi ortaya çıktı73 izlenme
Sedat Peker davasının gizli tanığı göl kenarında ölü bulundu7 izlenme
YSK açıkladı: Bir tek Erdoğan'a yasak yok!1216 izlenme
Kredi kartı haracında geri adım için ilk işaret25 izlenme
7 bin TL üzeri alışverişler için dikkat çeken banka ve kredi kartı hazırlığı16 izlenme
'Ne yaptıysam Erdoğan'ın emriyle yaptım' diyen Erdoğan Bayraktar'dan 30 milyon liralık cami!395 izlenme
Bakan Yardımcısı EYT için tarih verdi: "Artık konuşmayı bırakmış olacağız"49 izlenme