İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) ekim ayı toplantısı Bakırköy'deki 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce'nin yönettiği oturumda toplu ulaşımda açık çevrim kartlarının ve sınırlı kullanım biletlerinin ücretleri ile ilgili düzenleme yapıldı.
Toplu ulaşımda İstanbulkart'ı olmayanların kullandığı kredi kartı ve banka kartlarıyla yapılan temassız ödemelerde fiyat farkı alınıyordu.
Yeni düzenlemede yüzde 33.3 oranında indirime gidildi. 30 TL olan tek geçişlik bilet ücreti 20 TL, 50 TL olan iki geçişlik ücret 38 TL’ye, 80 liralık üç geçişlik bilet 60 TL'ye indirildi. Marmaray'da da 80 TL olan tek geçişlik ücret 60 TL'ye düşürüldü.
ESCOOTER SAYILARI BELİRLENDİ, PARK ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ
Oturumda, 2021 yılında yetki belgesi sahiplerine 2 yıllığına verilmiş olan escooter izinlerinin süresinin dolmuş olması nedeniyle operatörlerin izin yenileme talepleri de görüşüldü. Oybirliği ile alınan karar doğrultusunda yönetmelik gereğince escooter sayıları ilçe nüfuslarının 1/200'ünü geçmeyecek şekilde hesaplandı ve İstanbul genelinde en fazla 79 bin 456 adet escooter kullanımına izin verilmesi kararlaştırıldı.
Operatörler izin için 27 Kasım 18 Aralık 2023 tarihleri arasında İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğüne başvuruda bulunacak. Operatörler, ilçedeki escooter sayısını belirtecek ve karar tarihi itibari ile 6 ay içerisinde verilecek izin sayısının 1/20'si kadar escooter park alanı yapılması da zorunlu olacak.
KRT
Bir madenci yakını Erdoğan'a bu soruyu sordu "Kardeşim 10 gün önce 'burada gaz kaçağı var bizi patlatacaklar' demiş. Nasıl ihmal oldu?"35 izlenme
Kentsel dönüşüm yasasında kritik madde: Vatandaşın evine el koyacaklar31 izlenme
Adnan Oktar'ın abisi Kenan Oktar 'Adnan Oktar peygamberin şekil yansıması olabilir !'921 izlenme
İşte Almanya'da et fiyatları! Almanya'da bir asgari ücretle 145 kg dana kıyma alınıyor42 izlenme
6. Filoyu hatırlattı: Espressolab önünde namaz kıldılar20 izlenme
AKP'li Bayrampaşa Belediye Başkanvekili İbrahim Akın'a 29 Ekim töreninde protesto: Halk sırtını döndü!10 izlenme
Binlerce Türk ülkeden göç etti440 izlenme
Eski Bakan Pekcan için, ilginç iddia: “Şirketi, bakan olduktan sonra kurdu”34 izlenme