Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İstanbul Ümraniye'de Süleymancılara ait Özel Osmangazi Arifiye Erkek Ortaokul Yurdu'nda yaşanan cinsel istismar olayının ardından, kendisine ulaşan bir kişinin yıllar önce aynı yurtta kaldığını ve kendisinin de istismara uğradığını yazdı.
Söz konusu tarikat yurdunda yaşanan ilk istismar olmadığını ortaya çıkaran şimdi 27 yaşında olan Ö.’nün açıklamaları şöyle:
“Hoca her gece birimizi ‘Masaj yapacağım' diye kenara çekip tecavüz etti. 11 – 12 yaşlarındaydık. Anlamamız çok uzun sürdü. Birimiz neyse ki ailesine açıkladı ve olay açığa çıktı. Yurt yöneticileri dairede toplandı. O hocayı bir gecede kaybettiler ortalıktan. Nereye gitti, ne yaptı, bilmiyoruz. Kuran'a el bastırarak, bize yemin ettirdiler. Olay dışarı çıkmayacak diye. O kadar çok korktuk ki, olay hakkında bir daha uzun bir süre düşünemedim. Birbirimizle bile konuşamadık.”
“Süleymancı yurtlarında bulunduğum dönemde arkadaşlarımla maruz kaldığımız taciz, tecavüz ve şiddetin gelecekte başkalarının başına gelmemesi ve kapalı kapılar ardında neler olduğunun duyurulması için yaptıklarınızın çok önemli olduğuna inanıyorum.”
“Osmangazi yurdu, okula giden öğrencileri apartman dairesine yerleştirdiğinden sadece yurdun mühürlenmesi onların ilerleyişine engel olmaya yetmeyebilir.”
“Medyaya yansıyanların aslında olanların küçük kısmını oluşturduğunu biliyorum.”
KRT
Sosyal medya yeni bakan Mehmet Muş’un Berat Albayrak’a attığı maili konuşuyor131 izlenme
Otopark gelirleri bakanlığa devredildi, ilçede kriz çıkardı: Bu uygulama kayyumdan farksız33 izlenme
Üst düzey Danıştay üyesi: "Baskı ve tehdit altındayız"31 izlenme
CHP’li Erkek: Erdoğan’ın da mazbatasını iptal etmek zorundasınız217 izlenme
Depremde 42 kişiye mezar olmuştu: Adli kontrol şartı verilen şüphelinin imza bile atmadığı ortaya çıktı, mahkeme topu PTT’ye attı44 izlenme
KYK yurtlarından öğrenciler apar topar çıkarıldı, iktidara yakın 287 yurt depremzedelere açılmadı43 izlenme
Müyesser Yıldız’ın tutukluğuna yapılan itiraz reddedildi78 izlenme
Butlancıların hedefi kurultayda sakinlikmiş! Kılıçdaroğlu cephesinden 'görevden alma' açıklaması21 izlenme
Atatürkçü teğmenlerin ihracına karşı çıkan Korgeneral gitti, ihracı yönünde oy kullanan Tümgeneral getirildi
Almanya'dan İmamoğlu açıklaması: "Türkiye demokrasisi için ciddi bir gerileme"
Komedyen Deniz Göktaş hakkında soruşturma başlatıldı
İktidara yakın yazar muhalefeti suçlamak isterken AKP’nin planını açık etti