Sözcü yazarı İsmail Saymaz, İstanbul Ümraniye'de Süleymancılara ait Özel Osmangazi Arifiye Erkek Ortaokul Yurdu'nda yaşanan cinsel istismar olayının ardından, kendisine ulaşan bir kişinin yıllar önce aynı yurtta kaldığını ve kendisinin de istismara uğradığını yazdı.
Söz konusu tarikat yurdunda yaşanan ilk istismar olmadığını ortaya çıkaran şimdi 27 yaşında olan Ö.’nün açıklamaları şöyle:
“Hoca her gece birimizi ‘Masaj yapacağım' diye kenara çekip tecavüz etti. 11 – 12 yaşlarındaydık. Anlamamız çok uzun sürdü. Birimiz neyse ki ailesine açıkladı ve olay açığa çıktı. Yurt yöneticileri dairede toplandı. O hocayı bir gecede kaybettiler ortalıktan. Nereye gitti, ne yaptı, bilmiyoruz. Kuran'a el bastırarak, bize yemin ettirdiler. Olay dışarı çıkmayacak diye. O kadar çok korktuk ki, olay hakkında bir daha uzun bir süre düşünemedim. Birbirimizle bile konuşamadık.”
“Süleymancı yurtlarında bulunduğum dönemde arkadaşlarımla maruz kaldığımız taciz, tecavüz ve şiddetin gelecekte başkalarının başına gelmemesi ve kapalı kapılar ardında neler olduğunun duyurulması için yaptıklarınızın çok önemli olduğuna inanıyorum.”
“Osmangazi yurdu, okula giden öğrencileri apartman dairesine yerleştirdiğinden sadece yurdun mühürlenmesi onların ilerleyişine engel olmaya yetmeyebilir.”
“Medyaya yansıyanların aslında olanların küçük kısmını oluşturduğunu biliyorum.”
KRT
Trump'ın ses kayıtları 2 yıl sonra ortaya çıktı! Cumhurbaşkanı Erdoğan için dikkat çeken sözler29 izlenme
Reyhanlı'da yaşayan bir vatandaş 'Afrin'den geldi denilen roketler karşı köyden atıldı !'16050 izlenme
Timur Cihantimur cezaevi beğenmiyor! Yine başka merkeze nakledildi19 izlenme
THY, İsrailli şirket ile anlaşma imzaladı!159 izlenme
Menzil tarikatı lideri İzmir'deki 'tövbe mitingini' anlattı: "Artık ip yetmez oldu. O yüzden artık ip atılmıyor, sözlü olarak sultanımızın söylediğini tekrarlıyorlar"10 izlenme
Sedat Peker'in ifşaları akıllara Cem Küçük'ün itirafını getirdi! 'Erdoğan seçilmezse hepimizi tutuklarlar'127 izlenme
Memur ve Emekli Ne Kadar Zam Alacak? İşte Masadaki Rakam38 izlenme
Türkiye Varlık Fonu’ndaki şirketlere talip!30 izlenme
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'İstanbul' tanıtım filmine tepki yağdı, bakanlık cevapları gizlemek zorunda kaldı!
Adil Karaismailoğlu’dan Kanal İstanbul açıklaması: "En uygun teklif veren işi alır"
CHP Sözcüsü Öztrak "İşsizlik milletin canını gerçekten çok yakıyor"
İmamoğlu’na karşı söylediği sözler tartışmaya yol açtı! Jahrein ve CHP’li Eren Erdem birbirine girdi.