Uzmanların yıllardır binaların güçlendirilmesi konusunda uyardığı İstanbul'da sabah saatlerindeki 3.9 büyüklüğündeki sarsıntının ardından en büyüğü 6.2 olmak üzere sekiz deprem meydana geldi.
Sarsıntıların en küçüğü Büyükçekmece'de, en büyüğü ise Silivri açıklarındaydı.
12.19 3.9
12.49 6.2
12.51 5.9, 4.4
13.01 4.8
13.02 4.5, 4.9
13.07 3.4
Saat 15.14 itibariyle hissedilen bir deprem daha meydana geldi.
Bazı sosyal medya kullanıcıları GSM operatörlerinin kimi bölgelerde önceki depremlere benzer şekilde yine kilitlendiğini aktardı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun cezaevinde olması nedeniyle kameralar karşısına İBB Başkanvekili Nuri Aslan ve AKOM yöneticileri geçti. Toplantı sonrası şunlar paylaşıldı:
"Depremin ilk dakikalarından itibaren AKOM'a geldik. İBB'ye bağlı şirketler ve grupların deprem anı prosedürünü uygulamaya başladık. İSKİ'de su arızası sorunu yok. İGDAŞ'ın gaz dağıtımı sorunu yok.
İETT hatlarımız normal tarifesinde çalışmaya devam ediyor. Metroda deprem afet prosedürü uyguladık. Vatandaşlarımızı tahliye edip trenleri boş çalıştırdık. AFAD'la Valiliğimizle, Kandilli'yle irtibat halindeyiz. İBB'ye ait kamu binalarında sorun yok.
İBB bünyesindeki Teknik personel izinleri kaldırıldı. Sahaya intikal etti."
AFAD da kendilerine ulaşan herhangi bir can kaybı veya yıkım ihbarı bulunmadığını bildirdi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bu açıklamayı yaptığı saate kadar 112'ye "Evimiz, binamız çöktü" gibi bir yardım talebinin gelmediğini söyledi.
Yerlikaya katıldığı bir televizyon programındaysa yıkım değil ancak hasar ihbarları aldıklarını anlattı:
"Şu an itibariyle herhangi bir bina yıkılmadı. Bunu özellikle söylemek istiyorum. Binamızda çatlama var, binamızın üst katında bir şey var diye ihbarlar var. Onlarla ilgili şimdi ekiplerimiz kuruluyor."
Sağlık Bakanlığı resmi X (eski adıyla Twitter) aracılığıyla "Şu ana kadar 112 Acil Çağrı Merkezi ve hastanelerimize herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir" bilgisini verdi.
İstanbul Valiliği henüz kendilerine ulaşan bir yıkım ihbarının olmadığını duyurdu.
Tarama çalışmalarının devam ettiği vurgulanırken "Vatandaşlarımızın sükunetini korumalarını ve hasar görmüş olabilecek binalara yaklaşmamalarını rica ediyoruz" ifadesine yer verildi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yayınladığı mesajda şu ana kadar kendilerine ciddi bir vaka bilgisinin ulaşmadığı kaydedildi.
Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) acil koduyla toplandığı bildirilirken gelişmeler hakkında açıklama yapılacağı ifade edildi.
Milyonlarca insanı sokağa döken sarsıntıların ardından AFAD, sosyal medya hesaplarında uyarılar yayınladı:
"Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapın. Resmi birimlerin uyarılarını takip edin."
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da "Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, gelişmeleri yakından takip ediyoruz" mesajı geldi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, karayolları, havalimanları, tren ve metro hatlarında herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığını bildirdi. Ekiplerin sahada genel tarama ve kontrollerini sürdürdüğünü kaydetti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum incelemelerde bulunmak üzere İstanbul'da doğru yola çıktığını duyurdu.

• 23 Kasım 2022 – Düzce Depremi (Mw 6.1): İstanbul’un yaklaşık 170 km doğusunda meydana gelen bu deprem, şehirde hissedildi ancak büyük bir hasara yol açmadı.
• 26 Eylül 2019 – Silivri Açıkları Depremi (Mw 5.8): Marmara Denizi’nde, İstanbul’a yakın bir bölgede gerçekleşen bu deprem, özellikle Avcılar ve çevresinde hissedilmiş, bazı binalarda hasara neden oldu.
Nefes
Müslüm Gündüz Suriye'de olup biteni Türkiye'ye benzetti: "Libya vardı, Irak vardı, Saddam vardı. İnşallah sıra Suriye'den sonra bize de gelir, dua edelim"16 izlenme
Dikkat çeken hedef: İran o üssü vurdu125 izlenme
Kemer sıkmadılar, kemer bağladılar15 izlenme
137.2 milyonluk hesap hatası! Zararın ardından öyle bir sebep çıktı ki!61 izlenme
Sıra buna geldi: Tek kullanımlık zeytinyağı satılmaya başlandı!25 izlenme
Gıda skandalı narlara sıçradı: Bulgaristan, Türkiye'ye iade etti! İnsan sağlığı için büyük tehlike11 izlenme
Halkbank’ta gece yarısı neler oldu?1649 izlenme
"Sen güvenmiyorsan senin atadığın YSK'ya ben neden güveneyim?"211 izlenme
Miçotakis'in hedefi tekrar Cumhurbaşkanı Erdoğan oldu: Osmanlı fantezileri yerine ekonosine odaklanmalı!
Afgan gazeteci Nazira Karimi 'Kendimi çok kötü hissediyorum. Keşke burada Atatürk'ü daha çok dinleseydi liderlerimiz!'
"Kürt olduğum için yargılanıyorum" dediği iddia edilmişti: "Yaşamıma son vereceğim" diyen Epözdemir'den bir bomba daha
10 Avrupa ülkesi Suriyelilerin iltica başvurularını askıya aldı