İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından, "İstanbul Senin" uygulaması ile İstanbulluların kişisel verilerinin hukuka aykırı şekilde ele geçirilerek kaydedildiği iddiasıyla 15 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.
"Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" ve "Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek" suçlarından yürütülen soruşturmada savcılık 7 kişiyi tutuklama talebiyle, 9 kişiyi ise adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.
Tutuklama talebiyle İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen 7 kişiden biri olan iş insanı ve hafriyatçı Erol Topçu’nun, farklı bir gerekçeyle hakimliğe sevk edildiği ortaya çıktı. Topçu, "naylon fatura" iddiasıyla gözaltına alındığı halde "Kişisel verileri hukuka aykırı şekilde kaydetmek" suçlamasıyla tutuklamaya sevk edildiği öğrenildi.
Topçu'nun avukatı ise müvekkilinin belediyeye çalışan bir firmaya taşeron olarak hafriyat işi yaptığını ve maden sahasında 120 personel çalıştırdığını belirtti.
Erol Topçu hakimlik ifadesinde üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, "Kişisel verilerle benim bir alakam yoktur. Ben internetten anlamam. İBB ile bir ilişkim yoktur. Dosyada yanlışlık olduğunu düşünüyorum" dedi.
Hakimlik, savcılığın Erol Topçu hakkındaki tutuklama talebini reddederek, Topçu'yu adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.
Hakimlik kararında, "Tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde; suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimalinin bulunduğu, dosya kapsamında şüpheli hakkında atılı suçları işlediğine dair kuvvetli suç şüphesinin varlığını ortaya koyan somut delil bulunmadığı..." ifadelerine yer verildi.
Topçu, "yurt dışına çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen Emrah Yüksel, Esra Huri Bulduk, Iraz Bayrak (Bıyık), Mehmet Çağlar Kuru, Nuri Cem Ceylan ve Şehide Zehra Keleş ise tutuklandı.
Oğuzhan Asiltürk'ün Erdoğan'In uçağında ortaya çıkmasının ardından 'Milli Görüş' cephesinden bomba yazı66 izlenme
Son seçim anketinden Cumhur İttifakı'na soğuk duş!35 izlenme
Atatürk büstüne çirkin saldırı!218 izlenme
Semt pazarları bile pahalı: Vatandaş evine hiçbir şey götüremiyor!28 izlenme
İBB’den 100 bin öğrenciye burs! İşte başvuru şartları23 izlenme
Adli Tıp talep etmişti! Mahir Polat yeniden hastaneye sevk edildi, holter takıldı24 izlenme
İmamoğlu'ndan olay yanıt: "Kötülükleri, bütününe baktığımda hepsi bir avuç insan, cürmü kadar yer yakar"18 izlenme
İnan Güney ve 45 kişi adliyeye sevk edildi! Bugün bir kişi daha gözaltına alındı49 izlenme
AKP'li başkan rekora koşuyor: 27 ayda 3. Özel Kalem Müdürü ataması!
Temmuzda yapılacak ara zamdan sonra asgari ücret ne kadar olacak? İşte üzerinde durulan 3 formül
CHP'li Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'a yapılan saldırının görüntüleri ortaya çıktı!
Şeref aylığında soy adı yetti!