Hürriyet yazarı Fulya Soybaş'a konuşan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, koronavirüs vakalarının tırmanışa geçtiğini söyledi.
"Günlük vaka sayılarının en az teşhis konulan vakalardan 34 katı fazla olduğunu düşünüyorum" diyen Tükek, şöyle konuştu:
"Maalesef tırmanıştayız. 2000'lere doğru gidiyoruz. PCR testlerinin duyarlılığının yüksek olmadığını, yanlış çıkabildiğini de hesaba katarsak günlük vaka sayılarının en az teşhis konulan vakalardan 34 katı fazla olduğunu düşünüyorum. Şimdi köylerden, yazlık yerlerden dönüşler başladı, okullar da açılacak!
Uzaktan eğitimin yapılmadığı üniversiteler var. Binlerce öğrenci yer değiştirecek. Onların barınma sorunları olacak. Yurtlar dolarsa bulaş ihtimali artacak. Bu iş maalesef zincirleme."
Salgında eylül içinde bir dalga daha beklediklerini açıklayan Tükek, 'Artık bir şey yapmak lazım' diyerek vatandaşları yasak ve kısıtlamalara harfiyen uymaya davet etti.
'İstanbul kalabalık, halkın bir kısmı bilinçsiz, sağlıkçılar yorgun'
Tükek, "Hele ki İstanbul için durum daha vahim olabilir. Büyük dalga yaklaşıyor. Şehir kalabalık. Halkın bir kısmı bilinçsiz. Sağlıkçılar yorgun" diye konuştu.
'Evde otur, burnunu dışarı çıkarma' gibi bir yaklaşımdan ziyade 'Kendini kolla, önlem al' zihniyetinin hakim olması gerektiğine inanan Tükek, "Topyekün bir seferberlik olması lazım. Kalabalık aktiviteler mümkün mertebe yapılmamalı. Kuralımız hep 'hareketliliği en aza indirmek’ olmalı. Çok uzadı elbette farkındayız ama aşı bulunana kadar kendimizi korumanın tek yolu önlem almak" ifadelerini kullandı.
SGK uzmanı Özgür Erdursun, emekli bayram ikramiyesi zammını açıkladı35 izlenme
65 yaş ve üstüne sokağa çıkma izni sinyali! Sokağa çıkma yasağı kalkacak mı?99 izlenme
Denizle’de ölümler dört kat arttı, mezarlıklarda yer kalmadı!53 izlenme
İlahiyatçı yazar: TAMAM denmesi gerekiyor aksi halde...134 izlenme
Instagram yasağı kayısıyı da vurdu30 izlenme
Yasa gereği borun aranması ve işletilmesinin devlet tarafından yapılması gerekiyor202 izlenme
Metin Akpınar'dan siyasetçilere sert eleştiriler: "Bir salgın yayıldı siyasette, haklılık hastalığı diye. Herkes kendini düşünüyor, ülkeyi düşünen yok"46 izlenme
Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu ikinci kez 'acil olarak' hastaneye kaldırıldı28 izlenme
Sırrı Süreyya Önder'in kızı Kılıçdaroğlu'nun 'aklanma' sözlerinden sonra açtı ağzını yumdu gözünü
Son anket açıklandı: AKP'nin erimesi durdurulamıyor!
'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı'na 1,1 milyonluk ihale!
Bilal Erdoğan'ın vakfı böyle üye buluyor: Para ve iş teklifi, olmazsa tehdit!