Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya Camii'nde kılınan ilk namazda Osmanlı'daki kılıç geleneğini devam ettirerek minberde kılıçla hutbe okudu.
İlahiyatçı Cemil Kılıç, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cuma hutbesinde, "Fatih Sultan Mehmet Han burayı kıyamete kadar cami olarak kalması için vakfetmiştir. Vakfedileni çiğneyen lanete uğrar" ifadelerine atıfta bulunarak bir paylaşım yaptı.
Kılıç, şu ifadeleri kullandı:
"Ayasofya da dahil stanbul'daki tüm camiler 4 yıl 10 ay 23 gün İngiliz işgali altında kaldı. Bu konuda tek söz etmeyen Diyanet Başkanının İngilizlere bir sempatisi olabilir mi acaba diye düşünüyorum. İngiliz'e söz yok ama işgali bitiren Atatürk'e dil pabuç gibi."

Zeydan Karalar tutuklandı: Siyasilerden tepki yağdı25 izlenme
Mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılması maddesinde itiraf gibi gerekçe!261 izlenme
Gazeteci Fatih Ergin gözaltına alındı24 izlenme
‘Aklını kullan, sorgula’ demişti! Mahkemeden örnek karar151 izlenme
Madımak katliamı sanıklarının avukatı, baro kuruyor!94 izlenme
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş yaklaşan tehlikeye karşı uyardı: "Suriyelilerin doğurganlık hızı bu seviyede devam ederse..."30 izlenme
İnan Güney'e tutuklama talebi38 izlenme
AKP’li belediye 10 milyon liraya yaptığı bisiklet yolunu 1 yıl geçmeden söktü!37 izlenme