İstanbul Üniversitesi, Gazze'ye yönelik saldırılara tepki olarak İsrail'i boykot etme kararı almıştır. Üniversite tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'yi bombalayarak yerle bir etmesine tepki olarak, "Terörist ülkeye her türlü destek veren tüm şirket, kurum ve markaları tamamıyla reddediyoruz." ifadeleri kullanılmıştır.
Açıklamada ayrıca, "Vicdanını ve insafını rafa kaldırmış, kadın, erkek, yaşlı, genç, bebek, çocuk demeden katleden, resmen soykırım yaparak insan haklarını ayaklar altına almış bir ülkeye destek verenleri en başta bilim reddeder. Biz de üniversite olarak terörist ülkeye her türlü destek veren tüm şirket, kurum ve markaları tamamıyla reddediyoruz." denilmiştir.
Gazze'deki can kaybının korkunç boyutta olduğu belirtilerek, İsrail saldırıları sonucunda ölenlerin sayısının 13 bin kişi olduğu, bunun içinde 5 bin 500'ün çocuk ve 3 bin 500'ün kadın olduğu ifade edilmiştir. Ayrıca Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve yerleşimcilerin saldırılarında 214 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtilmiştir.
Kocaeli'de fabrika patlamasında gözaltı sayısı 11'e yükseldi27 izlenme
BAE izin vermedi, Sedat Peker'in iddiaları Erk Acarer'in hesabından paylaşıldı! İşte çarpıcı açıklamalar!94 izlenme
İstiklal Caddesi’ni kana bulayan saldırıda yeni ayrıntılar ortaya çıktı!76 izlenme
Şehit annesine yakınlarından büyük ayıp!321 izlenme
Mahfi Eğilmez TÜİK verilerini değerlendirdi: "İki grup arasındaki çatışma büyüyecek"21 izlenme
Bahçeli’den Kanal İstanbul ‘çelişkisi’ne dair açıklama101 izlenme
Assan Group'un sahibi ve yöneticisi tutuklandı!29 izlenme
Dünya Sefalet Endeksi açıklandı: Türkiye ilk sıralarda!61 izlenme
Tarkan: Şaka bir yana, söylecek söz bulamıyorum bazen
10 bin Türk depremzede Almanya'ya iltica etti
Saray'ın imamından Bülent Ecevit için ağır hakaret! Altı bezlenen, altını ıslatan bir başbakan
İsmailağa’da yerel seçim kavgası: Tarikattan kovulan Cübbeli Ahmet'ten zehir zemberek sözler