İki hafta önce İstiklal Caddesi’ne düzenlenen bombalı saldırı sonrası ikisi çocuk, altı kişi öldü, 81 kişi yaralandı.
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya “İstiklal Caddesinde güvenlik, huzur ve asayişin korunması, mevcut yaya trafiği akışının hızlandırılması konularında alınması gereken önlemlere” ilişkin bir genel emir yayınladı.
Yapılan açıklamada kararın alınmasıyla ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı:
“Yaklaşık 1.400 metre uzunluğunda ve ülkemizin en yoğun yaya trafiğine sahip durumda bulunan İstiklal Caddesi'nde faaliyet gösteren mağaza işletmecileri, esnaflar, mesleki teşekküller, yerel yönetimler ve güvenlik birimleriyle yapılan tüm istişarelerde ortak talep; tramvay ulaşımı ve yaya trafiğinde akışın sağlanması ve sürekliliğin korunması olmuştur.”
KRT
İstanbul'a yürüyüş düzenleyen Cargill işçilerine gözaltı!101 izlenme
'Kanlı Yasa' AYM'de: CHP'den 180 sayfalık dilekçe30 izlenme
FETÖ kumpaslarına direnen efsane avukat Celal Ülgen hastaneye kaldırıldı34 izlenme
30 milyar TL'lik vurgun yaptı: "5 ay sonra tahliye olurum. Para saymaktan ellerim yara olacak"19 izlenme
Borç bahane, hizmeti engellemek şahane! Belediyelerin bütçesine Saray darbesi geldi21 izlenme
Emekli hamallıktan kurtulamadı14 izlenme
Çeşme'de 'parsel parsel ihale'nin önü açıldı!40 izlenme
İşçiler 'hak' derdinde, iktidar sendikası damak zevkinde11 izlenme
Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ne vatandaş girişleri yasaklandı
AKP'de 'ıstakoz' ve 'Rolex' sonrası yeni kilit açıldı: Gençlik Kolları Başkanı, 45 bin TL'lik Chloe çantasıyla Amsterdam'da!
Hani ticaret durmuştu! Türkiye'den İsrail talimatı: Gemi trafiği kısıtlandı!
Merkez bankası başkanının değişmesi piyasaları ve para politikasını nasıl etkileyebilir?