Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Valisi Davut Gül'ün iki önce sarf ettiği "Okullarımız depremde hasar almadı. Evlerimizden daha güvenli" ifadesini yalanlar nitelikte açıklamalarda bulundu.
Tekin, bugün itibariyle verdiği demeçte şunları kayda geçirdi:
"Detaylı araştırma yaptığımızda, üçü tarihi okul, birisi de FETÖ'den devralınan olmak üzere toplam 4 okulumuz deprem açısından, güvenlik açısından riskli bulundu ve okullarımızı boşalttık.
Onun dışındaki okullarımızda herhangi bir sorun yok."

Bu sözlerin ardından Anadolu Ajansı, "İstanbul'da depremde hasar gören 4 okul riskli olduğu gerekçesiyle boşaltıldı" başlığıyla servis ettiği haberde şu bilgilere yer verdi:
"Alınan bilgiye göre, 23 Nisan'da Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen depremin ardından ekiplerce okullarda denetim yapıldı.
İnceleme sonrası Sultanahmet Suphi Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fatih Katip Çelebi İlkokulu, Silivri Gazi İmam Hatip Ortaokulu ile Üsküdar Halil Rüştü İlkokulunun anaokulu binasının boşaltılmasına karar verildi.
Bugün boşaltılan okullardan Sultanahmet Suphi Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ek bölümünün duvarlarında çatlaklar olduğu ve bazı yerlerde sıvaların döküldüğü görüldü.
Eğitim öğretime kapatılan okullardaki öğrencilerin ise ilçe milli eğitim müdürlüklerince yakın bölgelerdeki okullara nakledileceği öğrenildi."
Nefes
ABD basınının gündemi Reza Zarrab171 izlenme
Şortlu kıza parkta taciz: "Benim çocuklarım küçük yaştan itibaren haram görmedi ve sizin bacaklarınızı görmek zorunda değil"27 izlenme
Savcıya çıkan onay komutanlara çıkmadı34 izlenme
Dünyaca ünlü ekonomist Steve Hanke Türkiye’nin gerçek enflasyon oranını ortaya çıkardı36 izlenme
Bakan Nebati İstanbul Finan Merkezinin Açılış Tarihini Açıkladı34 izlenme
AKP’li adayın sandık endişesi: Lütfen gidip...89 izlenme
Bebek Sahili’nde cinsel ilişkiye giren kadın hakkında yeni karar94 izlenme
CHP’li belediyenin 3 milyonluk borcuna karşılık 330 milyonu kesilmiş!39 izlenme
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tur oy verme işlemi başladı, Fransa karıştı
İki turda da oyunu Erdoğan’a veren vatandaş gelen faturadan sonra böyle dedi: "İt gibi pişmanım"
İsrail ordusu: Gazze'deki savaşın 2024'e kadar sürmesini bekliyoruz
Tunceli’de komünist başkan, belediye önündeki duvarı yıktırdı!